Εφημερίδα Κοινωνική

Θάλασσα και Παράδοση στο «Ενορία εν δράσει…»

 Breaking News

Θάλασσα και Παράδοση στο «Ενορία εν δράσει…»
09 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι εικονογραφείται σ΄ ένα νησιώτικο τραγούδι ο Άγιος Νικόλαος. Οδηγός των Ναυτιλλομένων, οιακοστρόφος των πλοίων, προστάτης των θαλασσινών και των ξενιτεμένων.

Ο Αγιοθαλασσίτης του Ελληνισμού της διασποράς, ο συμπαραστάτης των θλιμμένων, η άγκυρα των θαλασσοδαρμένων, η ελπίδα των ναυαγών και όσων ζητούν προστασία από τις τρικυμίες της ζωής. Ολόκληρη η ζωή του ήταν ζωή θυσιαστικής προσφοράς…

Με αυτά τα λόγια δόθηκε το στίγμα της Εκδήλωσης – Αφιέρωμα στον Άγιο της Θάλασσας και της νησιώτικης μουσικοχορευτικής μας παράδοσης από το Κέντρο Ελληνικών Χορών «ΔΩΔΩΝΗ», αποδεχόμενο την πρόσκληση της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιά, και παρουσίασε την εκδήλωση ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…

Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης ο οποίος έκανε και την παρουσίαση της εκδήλωσης ενώ στο τέλος εξέφρασε ευχαριστίες αρχικά προς τους συμμετέχοντες σε αυτή κι ακολούθως προς τους παρευρισκομένους που παρακολούθησαν με ιδιαίτερη θέρμη την εκδήλωση και όσους συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της.

Τέλος ευχαρίστησε την ενορία της Ευαγγελίστριας του Πειραιά, τους εφημερίους της και ιδιαίτερα το Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γεωργακόπουλο για την ευκαιρία που έδωσε για άλλη μια χρονιά στη ΔΩΔΩΝΗ να πραγματοποιήσει με το πρόγραμμα της άλλη μια ξεχωριστή εκδήλωση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ