Εφημερίδα Κοινωνική

Συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στη νέα δόση προαπαιτούμενων

 Breaking News

Συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στη νέα δόση προαπαιτούμενων
15 Δεκεμβρίου 2015

Συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει σήμερα Τρίτη το ΠΑΜΕ, ενάντια στη νέα δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζονται το βράδυ στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, ενώ το ΜΑΣ δίνει και σήμερα τη μάχη στα πανεπιστήμια για τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών, με αποφάσεις Συλλόγων.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στα Συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις και να προετοιμάζονται για νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία το Γενάρη, με αιχμή το Ασφαλιστικό. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα για τα σημερινά συλλαλητήρια, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το «νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.

Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ, πέρα από το βαθύ πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν αυτήν την περίοδο στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, «τσεκούρι» στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, έχουν διαμορφώσει την ευρύτερη τακτική τους, τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους για τη συνέχεια.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή! Τα μέτρα που φέρνουν, πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό!

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση για νέα απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί.

Αυτά σημαίνουν ένταση των συλλογικών διαδικασιών με συζητήσεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, πλατιές συνεδριάσεις των ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις. Να δυναμώσει η ενημέρωση για το Κοινωνικο-ασφαλιστικό παντού! Να μην περάσει η σιωπή, η συνενοχή στο έγκλημα που προετοιμάζουν!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Να στηριχθούν οι αγώνες σε κλάδους, εργοστάσια, τόπους δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις που πολλαπλασιάζονται, για την καταβολή δεδουλευμένων. Στηρίζουμε τους αγώνες και την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων στα «πεντάμηνα» προγράμματα, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών.

Χρειάζεται να αποκαλυφτεί ο επιζήμιος ρόλος των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η ώρα περισσότεροι εργαζόμενοι, τίμιοι συνδικαλιστές να βοηθήσουν να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.

Το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αποφασιστική αναμέτρηση, συμπόρευση σε σκληρό αγώνα για το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ απαιτεί σήμερα απ” όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, κοινωνική συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ολοι στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ