Εφημερίδα Κοινωνική

Τζιτζικώστας: «Τι έλαβε ο Πειραιάς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

 Breaking News

Τζιτζικώστας: «Τι έλαβε ο Πειραιάς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»
18 Νοεμβρίου 2015

Κεντρική ομιλία στον Πειραϊκό Σύνδεσμο πραγματοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας στην ομιλία του στον Πειραιά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την οικονομία και συνθλίβει τους πολίτες. Σήμερα, ενεργοποίησαν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν κατάφεραν ούτε το αυτονόητο, να προστατέψουν όλους εκείνους που με τους κόπους μιας ζωής και με ένα δάνειο, αγόρασαν ένα σπίτι, την πρώτη τους κατοικία, για να στεγάσουν την οικογένειά τους, τα παιδιά τους. Και τώρα αδυνατούν να πληρώσουν. Όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Γιατί έμειναν άνεργοι, γιατί τα σκληρά μέτρα, έριξαν έξω τον προγραμματισμό τους. Αυτούς, που τους προστάτεψαν όλες οι κυβερνήσεις, μέσα στην κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν τους προστάτεψε, αλλά τους εγκατέλειψε στη μοίρα τους. Με τα εγκλήματα του πρώτου επταμήνου, και τη σημερινή υποχώρηση στα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαλύει τη μεσαία τάξη, καταστρέφει οικογένειες, οδηγεί ανθρώπους στο δρόμο. Δεν σέβονται ούτε το μόχθο της μέσης ελληνικής οικογένειας, δεν τους νοιάζει καμία θυσία, δεν τους ενδιαφέρει ότι ο κόσμος θα αρχίσει να χάνει τα σπίτια του. Το φιάσκο έγινε συνώνυμο της πολιτικής τους. Πρέπει να φύγουν γιατί στο τέλος δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Μόνο εμείς μπορούμε να τους νικήσουμε και σας το λέω από εδώ, από τον Πειραιά, ότι πολύ σύντομα θα τους νικήσουμε. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατηφόρα, δίνοντας προοπτική και διέξοδο στη χώρα. Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου είναι υπόθεση όλων μας. Και ως την Κυριακή, πρέπει όλοι να μιλήσουμε με τους φίλους μας, τους γνωστούς μας, που πιστεύουν στην ιδεολογία αυτής της παράταξης. Και να τους περάσουμε το μήνυμα ότι μόνο μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, αλλαγμένη, ελκυστική, μπορεί να δώσει τις μεγάλες μάχες για τη χώρα, μπορεί να δώσει ξανά προοπτική στους πολίτες».

Για την ανάπτυξη του Πειραιά

Ακολούθως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε θέματα της πόλης μας: «Τι έλαβε ο Πειραιάς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Στασιμότητα, εγκληματική αδράνεια και πάγωμα των μεγάλων έργων. Η επέκταση του Μετρό σταμάτησε και αν συνεχίσουν έτσι θα τιναχθεί στον αέρα. Στο ΕΣΠΑ, με τους χειρισμούς τους η απορρόφηση των κονδυλίων επιβραδύνθηκε δραματικά, με ορατό τον κίνδυνο έργα να μείνουν ανολοκλήρωτα. Στις εξαγωγές και τις εισαγωγές πρώτων υλών, με τα capital controls που έφεραν, προκάλεσαν πλήγμα στη ρευστότητα και αδυναμία πληρωμών στις ελληνικές επιχειρήσεις, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητά μας και τα ίδια τα έσοδα του κράτους. Στην αγορά δημιούργησαν πραγματική ασφυξία, ενώ λόγω των προβλέψεων για βαθιά ύφεση, επανάφεραν τον κίνδυνο για νέα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας. Λάθος πάνω στο λάθος, γκάφα πάνω στη γκάφα. Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να κάνουν ένα έγκλημα. Το ξεκαθαρίζω: Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση ότι τα Δικαστήρια θα μείνουν στην πόλη του Πειραιά. Να ξεχάσουν οποιοδήποτε άλλο σενάριο. Τελεία και παύλα. Τα δικαστήρια θα μείνουν στο κέντρο της πόλης, σε σύγχρονο, λειτουργικό και εμβληματικό κτήριο, όπως αρμόζει στη Δικαιοσύνη, στους Δικαστές και τους Δικηγόρους, στην ίδια την πόλη του Πειραιά. Η μόνη λύση, η πιο σύντομη και οικονομική, αυτή που υποστηρίζει ο Δήμος, οι φορείς, οι πολίτες, ο επιστημονικός και επιχειρηματικός κόσμος, είναι η μετεγκατάσταση στην πρώην Ράλλειο Σχολή, σε ένα Δημοτικό κτήριο δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Στον Πειραϊκό Σύνδεσμο παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι της ΝΔ και του Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και απλός κόσμος. Μεταξύ άλλων διακρίναμε: τον βουλευτή κ. N;oth Μηταράκη, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Γιώργο Δαβάκη, Γιάννη Μελά, την κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, την κα Ζωή Ρούσσου, την κα Κορίνα Λαουλάκου και τους: Παναγιώτη Κουβάτσο, Χαράλαμπο Κωστόπουλο, Περικλή Αλεβίζο, Νίκο Αμοργιανό, Μαρία Μπουκουβάλα, Παναγιώτη Πετρόπουλο, Μελίνα Φύκια, Ευαγγελία Αθανασίου, Χαράλαμπο Τουμπέκη, Χαλάραμπο Λιακόσταυρο, Γιάννη Παππά, Ανδρέα Δασκαλάκη-Ανδριανόπουλο, Ηλία Σκαφιδά, Τάκη Καβαλιεράκη, Γιάννη Κουβάτσο, Χρήστο Νόκα, Γιάννη Παπαθεοχάρη, Δημήτρη Θεοδωρουλέα, Γιάννη Ανδρέουγλου, Νίκο Καλογερόγιαννη, Ελευθερία Μελά κ.α.

DSCN7800 DSCN7846 DSCN7882 DSCN7894 DSCN7925 DSCN7950

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ