Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΣΥΔΑΠ: Ουσιαστική συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωακειμίδη για κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα

 Breaking News

ΠΕΣΥΔΑΠ: Ουσιαστική συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωακειμίδη για κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα
16 Νοεμβρίου 2015

Θέματα αρμοδιοτήτων του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), που εστιάζουν στην περιβαλλοντική προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, συζητήθηκαν στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΔΑΠ και του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη τη Δευτέρα 16.11.2015 στο Δημαρχείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης μαζί με το μέλος της ΕΕ Δημοσθένη Σταματάτο, ενημέρωσαν αναλυτικά τον Δήμαρχο για ζητήματα που αφορούν:

Στις αναπτυξιακές δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, με την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), την κατασκευή χώρων φιλοξενίας με σύγχρονες προδιαγραφές, τη δημιουργία νέων χειρουργείων με ταυτόχρονη κατά 5% μείωση των εισφορών των δήμων μελών

Στην αδυναμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για χρηματοδότηση δράσεων φροντίδας αδέσποτων ζώων

Στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος (περιβαλλοντικός θόρυβος, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, διαχείριση νερού, κομποστοποίηση, υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης κλπ)

Στην ανάπτυξη δράσεων οικολογικής ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης μαθητών

Εκτός των άλλων συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση ημερίδας πανελλήνιας εμβέλειας με θέμα: «Περιβαλλοντική ενημέρωση – ευαισθητοποίηση και Αυτοδιοίκηση» που προγραμματίστηκε να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2016. Με το συντονισμό της δράσης εκ μέρους του Δήμου επιφορτίστηκε ο Δημοσθένης Σταματάτος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι «Το ενδιαφέρον του Δημάρχου, η αποτελεσματική του δράση σε κρίσιμα αυτοδιοικητικά ζητήματα, η συνεχής και σταθερή αναζήτηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και η θεσμική του ιδιότητα ως Προέδρου Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την υλοποίηση απαραίτητων έργων για τους πολίτες».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ