Εφημερίδα Κοινωνική

Πάτρα: Δυο ανήλικα κορίτσια συνελήφθησαν γιατί άρπαζαν πορτοφόλια

 Breaking News

Πάτρα: Δυο ανήλικα κορίτσια συνελήφθησαν γιατί άρπαζαν πορτοφόλια
19 Νοεμβρίου 2015

Στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας από τις αρχές του μήνα δρούσαν μέλη μιας συμμορίας ανήλικων κοριτσιών με ειδικότητα στις κλοπές πορτοφολιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σπείρα συμμετείχαν και κοριτσάκια μόλις 11 και 12 χρόνων!

Οι τέσσερις δράστιδες ηλικίας 17, 14, 12 και 11 χρόνων συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφαλείας που περιπολούσαν στην περιοχή του Ρίου, όταν πλησίασαν μια 25χρονη γυναίκα και άρπαξαν από την τσάντα της με τη μέθοδο της απασχόλησης το πορτοφόλι της που είχε μέσα ένα μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Το πορτοφόλι βρέθηκε πεταμένο σε μικρή απόσταση και επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η 17χρονη και η 14χρονη μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται είχαν «χτυπήσει» άλλες τρεις φορές από τις αρχές Νοεμβρίου. Στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών επιτέθηκαν σε μια 21χρονη φοιτήτρια, την ακινητοποίησαν και της άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, ενώ με τη μέθοδο της απασχόλησης άρπαξαν το αξίας 600 ευρώ κινητό μιας 25χρονης στην Πάτρα και το πορτοφόλι ενός 18χρονου φοιτητή με 50 ευρώ και διάφορα έγγραφα στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Οι τέσσερις ανήλικες δράστιδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος τους άσκησε δίωξη για διάπραξη κλοπών σε βαθμό κακουργήματος και οι αστυνομικοί αναζητούν τους γονείς τους που θα κατηγορηθούν για την πλημμελή εποπτεία τους. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ