Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Κουτσούμπας μίλησε για την ναυτιλία αλλά και για τις θέσεις του ΚΚΕ στην πρωτοπόρα συμβολή του στους αγώνες των ναυτεργατών στο πλοίο Hellas Liberty

 Breaking News

Ο Κουτσούμπας μίλησε για την ναυτιλία αλλά και για τις θέσεις του ΚΚΕ στην πρωτοπόρα συμβολή του στους αγώνες των ναυτεργατών στο πλοίο Hellas Liberty
29 Νοεμβρίου 2015

Επιμέλεια: Χριστίνα Μπιτάδου

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε σημερινή του ομιλία σε πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη ναυτιλία και η πρωτοπόρα συμβολή του στους αγώνες των ναυτεργατών», στο πλοίο Hellas Liberty στονΠειραιά, προέταξε «όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες γύρω μας από την πολύνεκρη επίθεση των φανατικών του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και ό,τι ακολούθησε, την ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στο πλαίσιο των μεγάλων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή, όπου συγκρούονται ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Μεγ. Βρετανία, η Τουρκία, τα αραβικά κράτη και οι μοναρχίες του Κόλπου, που ανάβουν όλοι μαζί τη φωτιά του Γ” Παγκόσμιου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου, μιας και οι περιφερειακές συγκρούσεις και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι ήδη σε εξέλιξη, εδώ και πολλά χρόνια».

Αναδεικνύοντας τις άλλες πλευρές του συνόλου των εξελίξεων, αναφέρθηκε στην «οικονομική καπιταλιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας με τα μνημόνια και τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των ομοϊδεατών τους, των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΟΥ – ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, αλλά και το ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα των δολοφόνων φασιστών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής» και στη «συνεχόμενη ύφεση και κρίση στην ίδια την ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά και με υπαρκτή την προοπτική να βαθύνει ακόμα περισσότερο και να συγχρονιστεί και σε άλλα σημεία του πλανήτη, μηδέ εξαιρουμένων της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, των χωρών των Brics κ.λπ.».

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι λαοί, η εργατική τάξη, όλοι οι ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι, πρέπει να ενωθούν σε κάθε χώρα, σε κάθε ήπειρο, σε όλο τον κόσμο, να συντονίσουν την πάλη τους, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, με πρωτοπορία τα Κομμουνιστικά Κόμματα, να διατυπώσουν την κοινή στρατηγική τους, να περάσουν στη συνολική αντεπίθεση, έτσι ώστε να περάσουμε οριστικά από την προϊστορία των ταξικών κοινωνιών στην πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας της αταξικής κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με τον εργαζόμενο κυρίαρχο του πλούτου που παράγει, διαφεντευτή της ίδιας της ζωής του» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «αυτά τα ζητήματα θέτουμε εμείς για συζήτηση μέσα στο λαό και όχι τις συσκέψεις παρωδία που καλεί ο Τσίπρας τα πολιτικά κόμματα, για να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί εξαιτίας των βάρβαρων μέτρων στο ασφαλιστικό, στη φορολογία και άλλα που οφείλει να πάρει με βάση το μνημόνιο που υπόγραψε και τις διαπραγματεύσεις που έκανε».

«Το ΚΚΕ τέτοια χάρη δεν θα του κάνει. Ας τα βρει με τον Καμένο, τον Λεβέντη, και τους άλλους πρόθυμους» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

20151129_123550

20151129_123058

20151129_122950

liberty

liberty1

liberty2

Από τις 29 Νοεμβρίου ως 6 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας στο πλοίο Hellas Liberty, από την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ στην δράση και τους αγώνες των ναυτεργατών, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους , από δίκες, ναυάγια κ.α.

Γράμματα εξορίστων, φυλακισμένων εκτελεσμένων ναυτεργατών προς το ΚΚΕ  και τις οικογένειες τους. Θα παρουσιάζονται επίσης χειροποίητες κατασκευές, εργαλεία κ.α.

hellas-liberty-3

 

hellas-liberty-5

hellas-liberty-11 (1)


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ