Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη

 Breaking News

Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη
11 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων και το Διαβητολογικό Κέντρο του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος στην ομιλία του, τόνισε:

«Με πολύ χαρά χαιρετίζω τις εργασίες του Συλλόγου της σημερινής ημερίδας που αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας. Επιτρέψτε μου να μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας. Θα ήταν παρών σήμερα, όμως βρίσκεται στις Βρυξέλλες σε προγραμματισμένη επίσκεψη και γι΄ αυτό το λόγο δεν είναι κοντά μας.

Στον Πειραιά έχουμε την τύχη να δραστηριοποιείται ένας τόσο ενεργός σύλλογος, όπως αυτός του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, με τον οποίο ο Δήμος μας έχει αγαστή συνεργασία.

Χάρις λοιπόν στην δική του πρωτοβουλία, πραγματοποιείται η σημερινή εκδήλωση, στο πλαίσιο και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Ως γιατρός, γνωρίζω την τεράστια σημασία που έχει η πρόληψη και η ενημέρωση για την υγεία, αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ιδιαίτερα σε δύσκολα θέματα υγείας, όπως αυτό του σακχαρώδους διαβήτη.

Και στη χώρα μας, θα είχαμε τεράστια οφέλη από τους δείκτες υγείας έως ακόμη και το κόστος του συστήματος υγείας, αν είχαμε ένα πιο συνολικό και ολοκληρωμένο εθνικό σύστημα πρόληψης.

Ένα μεγάλο μέρος του κενού καλύπτουν εθελοντικές πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή και πιστεύω ότι έχουμε χρέος να τις στηρίζουμε, τουλάχιστον εμείς που εκπροσωπούμε τον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως γνωρίζετε, οι Δήμοι της χώρας έχουν «σηκώσει» ένα μεγάλο μέρος από τα φορτία της κοινωνικής κρίσης.

Έχουμε αναπτύξει δομές και προγράμματα, μεταξύ άλλων : για τη σίτιση, για την οικονομική στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και φιλοξενία σε αστέγους. Έχουμε προγράμματα για το παιδί, την εργαζόμενη γυναίκα, αλλά παρέχουμε και ιατρικές υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και μαθητές.

Όλα αυτά τα πράττουμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αφού το μνημόνιο έχει συρρικνώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πόρους και τα μέσα που διαθέτουμε.

Είναι λοιπόν αυτονόητο να τείνουμε χείρα συνεργασίας σε κάθε εθελοντική πρωτοβουλία, γιατί κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για τους συνανθρώπους μας.

Ο Πειραιάς έχει μια μακρά παράδοση εθελοντικής προσφοράς.

Η πόλη μας είναι γεμάτη από κληροδοτήματα που απηχούν πολλές συγκινητικές ιστορίες του Πειραιά της προσφοράς. Η κρίση αυτή δοκιμάζει πολλά πράγματα στη χώρα και στην πόλη μας.

Δοκιμάζει και την ανθρωπιά μας, δοκιμάζει και την θέλησή μας να ζούμε σε μια κοινωνία αλληλεγγύης. Η πολιτεία έχει τον πρώτο λόγο και την πρώτη τεράστια ευθύνη. Όμως και οι πολίτες δεν πρέπει να σταυρώνουμε τα χέρια. Ιδιαίτερα, όταν το κράτος μας είναι πολλές φορές κατώτερο των περιστάσεων και πολύ περισσότερο σε θέματα πρόληψης, όπου είναι απαραίτητη η συμμετοχή των πολιτών.

Η δράση λοιπόν, του σωματείου σας κυρία Πρόεδρε είναι πολύτιμη γιατί δίνει το παράδειγμα και για άλλους.

Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να συγχαρώ όσους έχουν συμβάλλει στη σημερινή εκδήλωση και ιδιαίτερα τους εξαίρετους ομιλητές μας, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες και έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Επιτρέψτε μου, πριν αφήσω το βήμα, μια ξεχωριστή αναφορά για τον φίλο μου, Συντονιστή Διευθυντή της Α΄ Παθολογικής Κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου του Τζανείου Νοσοκομείου και Προέδρου του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων του κ. Μελιδώνη Ανδρέα.

Κύριε Διευθυντά, συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη σημερινή εκδήλωση, εγώ και ως πρώην Δήμαρχος σας ευχαριστώ για ό,τι έχετε προσφέρει στον τομέα αυτό, στους κατοίκους της πόλης μας και όχι μόνο. Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Γκόλφω Γεμιστού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τις εξής ενότητες:

Διατροφή στο Διαβήτη: Μύθοι και αλήθειες

Διαδραστική συζήτηση.

Ηρακλειανού Στέλλα – Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σ.Δ., Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής – Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΠ «Τζάνειο»

Φακατσέλη Πόπη – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΓΝΠ «Τζάνειο»

Γανωτοπούλου Ασημίνα – Ειδική Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σ.Δ. – Επιστημονική Συνεργάτης Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΠ «Τζάνειο».

Διαβητικό πόδι: Προληπτικές και θεραπευτικές στρατηγικές

Διαδραστική συζήτηση.

Καμαράτος Αλέξανδρος – Διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΠ «Τζάνειο»

Κώνστας Χρήστος – φυσιοθεραπευτής, επιστημονικός συνεργάτης του ιατρείου Διαβητικού ποδιού, Διαβητολογικό Κέντρου ΓΝΠ «Τζάνειο»

Νεότερα στο Διαβήτη 2015

Ομιλητής: Μελιδώνης Ανδρέας – Συντονιστής Διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΠ «Τζάνειο» – Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕΝ)

ekdhlwsh1

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ