Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Αγ. Βαρβάρας και ΠΕΣΥΔΑΠ σχεδιάζουν την προστασία και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος

 Breaking News

Δήμος Αγ. Βαρβάρας και ΠΕΣΥΔΑΠ σχεδιάζουν την προστασία και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος
06 Νοεμβρίου 2015

Την ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αγ. Βαρβάρας και του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σχετίζονται με την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, επικαιροποίησαν ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05.11.2015 στην έδρα του δήμου Αγίας Βαρβάρας ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ενημέρωσε για την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού προγράμματος του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) που αφορά στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων, κατασκευή χώρων φιλοξενίας με σύγχρονες προδιαγραφές, δημιουργία νέων χειρουργείων με ταυτόχρονη κατά 5% μείωση των εισφορών των δήμων μελών.

Επίσης εξετάστηκε αναλυτικά ο αναπτυξιακός προγραμματισμός και ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός των δυο φορέων. Από την αξιολόγηση που ακολούθησε προέκυψαν δυνατότητες κοινής δράσης στους ακόλουθους τομείς:

• Ενίσχυση και διάχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

• Βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων του αστικού περιβάλλοντος που αφορούν στη ποιότητα ζωής των πολιτών (θόρυβος, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, διαχείριση νερού, κομματοποίηση, υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης κ.ά)

• Προστασία και ο έλεγχος της δημόσιας υγείας μέσα από τη λειτουργία του ΔΙΚΕΠΑΖ

• Πυρασφάλεια και φύλαξη από την παράνομη υλοτομία του Όρους Αιγάλεω.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, σημείωσε ότι: «Η από κοινού αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων με τον ΠΕΣΥΔΑΠ μεγιστοποιεί τα παραγόμενα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση. Όσο αφορά στον ΠΕΣΥΔΑΠ η υποδομή και η δράση του είναι υποδειγματικός και οι υποδομές εξαιρετικές. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζόμενους».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τόνισε ότι: «Η διαρκής προσπάθεια του Συνδέσμου για υλοποίηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με περιβαλλοντικούς όρους, βρίσκει ουσιαστική ανταπόκριση στο πρόσωπο του Δημάρχου. Εκτιμούμε ότι η αυτοδιοικητική του διαδρομή και το ουσιαστικό του ενδιαφέρον για θέματα περιβάλλοντος αποτελούν εγγύηση και ποιότητας ζωής κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ