Εφημερίδα Κοινωνική

Τμήμα Πειραιά Διεθνούς Συμβουλίου Χορού: Παράσταση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία

 Breaking News

Τμήμα Πειραιά Διεθνούς Συμβουλίου Χορού: Παράσταση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία
14 Οκτωβρίου 2015

Το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού θα πραγματοποιήσει παράσταση με τον τίτλο : «Κατάφεραν να ζουν, να χορεύουν και να τραγουδούν», στις 9 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης. Ώρα έναρξης: 7.30 μ. μ. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Η παράσταση αυτή θα είναι αφιερωμένη στους πληθυσμούς, που έχουν υποστεί διωγμούς και γενοκτονίες στην περιοχή της Μικράς Ασίας και στις γειτονικές περιοχές.

Κατ’ αρχή οριοθετείται ιστορικά η ευρύτερη περιοχή στην οποία θα γίνει αναφορά.

Στη συνέχεια, με βάση μια ανθρώπινη ιστορία, ο θεατής, μεταξύ άλλων, θα ακούσει σχετικά με αυτές τις περιοχές και θα παρακολουθήσει κυρίως χορούς από την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Αρμενία, την Αστική Σμύρνη, και τέλος χορούς όπως αυτοί διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν στην Ελλάδα, μετά την εγκατάσταση των προσφύγων απ’ όλες αυτές τις περιοχές σε αυτή. Η παράσταση θα είναι διανθισμένη και με ανάλογα εποχιακά τραγούδια, εκτός αυτών που θα χορευτούν.

Αποτελεί ένα φόρο τιμής σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που παρόλο τον κατατρεγμό και τις δυσθεώρητες δυσκολίες, που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να επιζήσουν, να δημιουργήσουν και να επιτύχουν, φτιάχνοντας με αισιοδοξία, υπομονή, πείσμα και κουράγιο μια νέα αξιολογότατη ζωή, μη λησμονώντας οτιδήποτε αφορούσε τη ζωή τους στις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να υποδηλώσουμε.

Η διάρκεια της παράστασης είναι δυόμιση ώρες περίπου με ένα ολιγόλεπτο διάλλειμα στο ενδιάμεσο.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 4186956 και 6974 769100.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ