Εφημερίδα Κοινωνική

Πότε θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ;

 Breaking News

Πότε θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ;
27 Οκτωβρίου 2015

Θα πρέπει να περιμένουν ακόμα οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων και συγκεκριμένα το επίδομα τέκνων και το ειδικό πολυτεκνικό επίδομα του ΟΓΑ.

Όπως μεταδίδει το MEGA, επικαλούμενο έγκυρες πηγές από το υπουργείο Εργασίας, τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβληθούν τελικά την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Tο οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να κάνει διαχείριση μιας πολύ δυσχερούς κατάστασης, αφού σε λίγες μέρες, στο τέλος του μήνα, πρέπει να γίνει και η καταβολή της μισθοδοσίας στο Δημόσιο, αλλά και των συντάξεων σε περίπου 2,6 εκατ συνταξιούχους.

Να σημειωθεί ότι από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Αυτό θεωρητικά δίνει το δικαίωμα στους δικαιούχους εφόσον κινηθούν δικαστικά να διεκδικήσουν και αναδρομικές προσαυξήσεις Οι υπόλοιποι 400.000 πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ