Εφημερίδα Κοινωνική

Ιστορικός Περίπατος της ΚΝΕ στον Πειραιά

 Breaking News

Ιστορικός Περίπατος της ΚΝΕ στον Πειραιά
26 Οκτωβρίου 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ιστορικός περίπατος στο κέντρο του Πειραιά, που διοργάνωσε η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΟΠ Αττικής, για την ανάδειξη της αλήθειας της 28ης Οκτωβρίου και το πραγματικό «ΟΧΙ», που είπε ο ελληνικός λαός.

Μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και άλλοι νεολαίοι, ξεκίνησαν από το σημείο που στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της ΟΚΝΕ στον Πειραιά, μαθαίνοντας για την πρωτοπόρα δράση της Οργάνωσης γενικά, αλλά και στα σχολεία του Πειραιά την περίοδο της Κατοχής.

kne1

Στη συνέχεια του περιπάτου, με αφορμή τα μέρη που στεγαζόταν η Κομμαντατούρα και η Αστυνομική Διεύθυνση, πιάστηκαν πλευρές για τις σκληρές συνθήκες της Κατοχής, και την στάση της αστικής τάξης απέναντι στον λαό.

Επόμενος σταθμός, η Πλατεία Τερψιθέας. Μπροστά από το άγαλμα της ΕΠΟΝίτισσας Ηρώς Κωνσταντοπούλου, δόθηκαν παραδείγματα από μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις του 1942, που έδωσαν το στίγμα τους στην αντίσταση του λαού του Πειραιά.

kne2

Ο περίπατος κατέληξε στον «Τιτάνιο Κήπο», όπου είχαν γίνει αντίστοιχες συγκεντρώσεις του λαού και της νεολαίας.

Σε όλη τη διαδρομή, οι νέοι που συμμετείχαν, με συνθήματα, έδιναν το μήνυμα πως «Εμπνεόμαστε – Διδασκόμαστε και Συνεχίζουμε».

Πηγή: 902.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ