Εφημερίδα Κοινωνική

Έσκασε η «βόμβα» του διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Πειραιά για την περίοδο 2003-2012

 Breaking News

Έσκασε η «βόμβα» του διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Πειραιά για την περίοδο 2003-2012
20 Οκτωβρίου 2015

Εδώ και αρκετό καιρό η εφημερίδα μας σας είχε ενημερώσει για την «αντίστροφη μέτρηση» ως προς το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Πειραιά που περιλαμβάνει την περίοδο 2003-2012 και συγκεκριμένα τις δημοτικές περιόδους Χρήστου Αγραπίδη, Παναγιώτη Φασούλα και Βασίλη Μιχαλολιάκου. Όλη αυτή την περίοδο ασκούνταν πιέσεις για να έρθουν στο «φως» όλα τα στοιχεία που θα έδειχναν τι ακριβώς συνέβη στα οικονομικά του Δήμου Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή που κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν… Διότι το πολυσέλιδο πόρισμα βγήκε και όπως μαθαίνουμε, περιλαμβάνει «κραυγαλέες» περιπτώσεις για παράτυπες πράξεις όπως π.χ. βεβαιώσεις ποσών σε άγνωστα πρόσωπα, περίεργα επιδόματα σε υπαλλήλους, ύποπτες προμήθειες κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τις «κινήσεις» των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑΠ και ΔΕΠΕΠ. Στο πλαίσιο των ελέγχων εξετάστηκαν εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί και ισολογισμοί, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δήμου, τα βιβλία χρηματικών ενταλμάτων κ.ά.

Η σημερινή δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη, η οποία δεν εμπλέκεται με το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου, όπως μαθαίνουμε έχει ήδη στείλει στοιχεία του πορίσματος στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα τμήματα του Δήμου προκειμένου να δοθούν απαντήσεις. Εδώ και καιρό άλλωστε ο δήμαρχος έχει δηλώσει ότι το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου θα φωτιστεί σε όλο του το μέγεθος ώστε να μην υπάρξει καμία υπόνοια περί «κουκουλώματος» από πλευράς του, αλλά και για να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ