Εφημερίδα Κοινωνική

Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

 Breaking News

Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο
06 Οκτωβρίου 2015

Η διοίκηση της ΓΑΙΟΣΕ προχωρά στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο εντός του Οκτωβρίου.Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΓΑΙΟΣΕ, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την εμπορική ανάπτυξη των 588 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της, όπου και αναμένεται να αναπτυχθεί το εμπορευματικό κέντρο, το οποίο και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ανάπτυξη του εμπορικού λιμένα του Πειραιά.

Σε δεύτερη φάση, πιθανόν εντός του επόμενου έτους, αναμένεται να προκηρυχθεί και άλλος διαγωνισμός για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην έκταση των 1.200 στρεμμάτων του ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά στο διαγωνισμό της ΓΑΙΟΣΕ αναμένεται να δοθεί προθεσμία τριών μηνών στους υποψηφίους προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές, ενώ συνολικά δεν θα χρειαστούν περισσότερες από 140 ημέρες από την προκήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος. Όσον αφορά στη διάρκεια παραχώρησης της έκτασης, αυτή θα είναι για σαράντα χρόνια με τη δυνατότητα να φθάσει και τα πενήντα χρόνια.

Ενδιαφέρον στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία είχαν εκφράσει η κινεζική Cosco, η Grivalia Properties, η Sarmed, η Goldair, η Food Link και ως σύμβουλοι η Med Log και η re.de-Plan, οι οποίες φέρεται να ενδιαφέρονται και σήμερα.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας ζήτημα, δεδομένου ότι εάν αυτός δεν τελεσφορήσει ξανά, υπάρχει κίνδυνος επιστροφής ποσού περίπου 125 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Με το ποσό αυτό, η ΕΤΕπ είχε χρηματοδοτήσει το σιδηροδρομικό έργο του σταθμού διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων του ΟΣΕ, έκτασης 1.450 στρεμμάτων στο Θριάσιο, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση να ιδιωτικοποιηθεί και η γειτνιάζουσα έκταση 588 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ, όπου και θα γίνει το εμπορευματικό κέντρο.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωποι των εφοδιαστικών αλυσίδων επισημαίνουν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες, αφού πρόκειται για «ένα ζήτημα που συνδέεται ευθέως με το μέλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας στη χώρα μας, αφού έως σήμερα απουσιάζει εντελώς ένα οργανωμένο σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο στην Αττική και την Ελλάδα γενικότερα».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ