Εφημερίδα Κοινωνική

Δείτε τι έκαναν στο Βόλο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

 Breaking News

Δείτε τι έκαναν στο Βόλο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
19 Οκτωβρίου 2015

Ένα υπερθέαμα ήχου και φωτός απόλαυσαν χιλιαδες Βολιώτες αλλα και τουρίστες,στην κεντρική παραλία του Βόλου, στην έναρξη των εκδηλώσεων για την διεκδίκηση από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, της ανάδειξής της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Φωταγωγήθηκαν το επιβλητικό κτίριο του Πανεπιστημίου με κίτρινο φως, το ομοίωμα της αρχαίας «Αργούς» με βαθύ πορφυρό κόκκινο και η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου φωτίσθηκε με εκτυφλωτικό μπλε την ώρα που εκτελούσε κλασικό ρεπερτόριο με την σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ με ομιλία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και συνεχίστηκε με τον Βολιώτη κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη. Στη συνέχεια οι Βολιώτες που συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση απήλαυσαν την Ορχήστρα, αλλά και την παιδική χορωδία «Ιωνία».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βόλου συνέχισε το πρόγραμμα, στη συνέχεια η Πολυφωνική Χορωδία και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλο τον κόσμο που κατέβάλε προσπάθεια για να γίνει πράξη η εκδήλωση και για να είναι ο Βόλος υποψήφιος για την ανάδειξή του ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

*υγ. θυμίζουμε ότι και ο Δήμος Πειραιά έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με σκοπό την συμπλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ