Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιδράσεις ΟΜΥΛΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

 Breaking News

Αντιδράσεις ΟΜΥΛΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ
01 Οκτωβρίου 2015

Τις αντιδράσεις εκπροσώπων των εργαζομένων στα λιμάνια αλλά και των παραλιμένιων δήμων προκαλεί η δημοσιοποίηση στοιχείων από τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ, ΟΛΠ η οποία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία παραχώρησης του 51% των μετοχών του Οργανισμού σε νέο επενδυτή.

Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να μη συναινεί σε παραχωρήσεις χώρων που ζητούν οι δήμοι από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ εμφανίζεται θετικό στην απόδοση ανταποδοτικών τελών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) σημειώνει ότι «η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ επιμένει και επιταχύνει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά και εν συνεχεία της Θεσσαλονίκης» ενώ προσθέτει ότι οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού θέτουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και ιδιαίτερα η παραδοχή ότι η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου εκπονήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και παραδόθηκε στο ΥΝΑ.

Η Ομοσπονδία τονίζει επίσης ότι η όλη διαδικασία θέτει εκτός το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, πράξη που αποτελεί «σοβαρή και ουσιώδη νομική παρέκκλιση και προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να το αποδεχθεί».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ