Εφημερίδα Κοινωνική

Προσφυγικό και λιμάνι του Πειραιά προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας

 Breaking News

Προσφυγικό και λιμάνι του Πειραιά προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας
23 Σεπτεμβρίου 2015

Στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και στο θέμα του λιμανιού του Πειραιά, ενόψει της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο εκ νέου υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη. Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Λιμενικό Σώμα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα το Σώμα έχει διασώσει τουλάχιστον 60.000 πρόσφυγες.

Επισήμανε δε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι πλήρως διασφαλισμένα και δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα που να αφήνει ανοιχτό αυτό το θέμα. «Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας η εθνική κυριαρχία είναι απολύτως διασφαλισμένη» πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας. Αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού, ενόψει της αποκρατικοποίησης που έχει συμφωνηθεί, είπε ότι η υποχρέωση μας είναι να πετύχουμε μια σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των δήμων, των πολιτών. Ο υπουργός δήλωσε επίσης: «Έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε μια ισχυρή δημόσια αρχή λιμένων, με τομές και μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν τις εγγυήσεις για την υπεράσπιση και την ανανέωση της σχέσης της πολιτείας με το δημόσιο συμφέρον».

Ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, στην ομιλία του, εξήρε το έργο των λιμενικών και είπε ότι αποχωρεί πλούσιος σε εμπειρίες και γνώσεις. Αναφερόμενος στο θέμα των προσφυγικών ροών, ο κ. Ζώης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να ξεχάσει ότι η Ελλάδα δίνει τη μάχη για λογαριασμό όλης της Ευρώπης, ενώ για το έργο του Λιμενικού στη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος, είπε ότι το Σώμα και το υπουργείο διαχειρίστηκε μια μεγάλη πρόκληση και υπογράμμισε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί με πιο πολλά και αποτελεσματικά μέσα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ