Εφημερίδα Κοινωνική

Όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ Πειραιά – Για έργα ΕΣΠΑ, εγκαταλελειμμένα οχήματα, περίπτερα, πλατεία Πηγάδας, λεωφόρο Χατζηκυριακού και… ειδοποιητήρια οφειλών

 Breaking News

Όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ Πειραιά – Για έργα ΕΣΠΑ, εγκαταλελειμμένα οχήματα, περίπτερα, πλατεία Πηγάδας, λεωφόρο Χατζηκυριακού και… ειδοποιητήρια οφειλών
09 Σεπτεμβρίου 2015

Όλα ξεκίνησαν καλά…

Έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ν. Καρβουνά, καθορίστηκαν οι προεκλογικές θέσεις των κομμάτων στις πλατείες του Πειραιά (θα τις δείτε σε λίγες μέρες κάνοντας μια βόλτα στην πόλη). Γενικά δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες στην διαπαραταξιακή και προς το παρόν, στον Πειραιά, οι εκλογές φαίνεται να κινούνται σε «ήρεμα νερά», τουλάχιστον ως προς το τυπικό τους μέρος.

Πήραν «μπρος» και πάλι τα έργα του ΕΣΠΑ στον Πειραιά

Από την περασμένη Παρασκευή, πήραν και επισήμως «μπρος» τα έργα του ΕΣΠΑ στον Πειραιά, αφού όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, κατατέθηκαν χρήματα στους εργολάβους. Τα έργα ήταν μπλοκαρισμένα για πολλούς μήνες. ΚΑΠΗ, Παιδικές χαρές, Πλατεία Πασαλιμανιού και ανάπλαση παραλιακού «κυνηγούν» πλέον τις προθεσμίες.

Θα γίνει της… απόσυρσης

Μετά από δημοσιεύματα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ αλλά και πολλές διαμαρτυρίες πολιτών, επιτέλους έχουμε ανάδοχο για την απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη! Η καταγραφή του Δήμου τα υπολόγισε περίπου στα 750. Παράλληλα, όπως ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη ξεκινούν άμεσα και οι διαδικασίες απόσυρσης εγκαταλελειμμένων περιπτέρων στον Πειραιά.

Αναβάθμιση για τα Βοτσαλάκια

Πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο Πειραιά, ότι στην πλαζ στα Βοτσαλάκια μπήκε ένα ειδικό σύστημα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, για να μπορούν και εκείνοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, όπως συμβαίνει και σε άλλες παραλίες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία.

Ξανά ΤΡΑΜ και συζητήσεις…

Ξανά στο προσκήνιο το θέμα του ΤΡΑΜ. Νέες συναντήσεις του Δημάρχου, νέα χρονοδιαγράμματα από την εταιρεία… Στην ουσία πολλές κουβέντες για το συμμάζεμα της κατάστασης… Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα στην πράξη.

Εκτός κουβέντας για το Μεταναστευτικό ο Πειραιάς

Ενημέρωση ζητά ο Δήμαρχος για το Μεταναστευτικό με επιστολές, προκειμένου να μην βρεθεί «ξαφνιασμένος» από τις εξελίξεις, όσον αφορά στο ρόλο της πόλης. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ενώ ο Πειραιάς είναι στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες για το θέμα, η γνώμη του Γ. Μώραλη δεν ζητήθηκε από κανένα φορέα της κεντρικής κυβέρνησης, πράγμα που κατήγγειλε και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης.

Πρόταση για εισιτήριο διαρκείας για τις εκδηλώσεις του Δήμου – Αναδιάρθρωση στον ΟΠΑΝ

Ο Δήμος Ελευσίνας εφάρμοσε «εισιτήριο διαρκείας» για τις εκδηλώσεις του και μάλιστα πήγε καλά… Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Καλογερόγιαννη θα ήταν μια ωραία ιδέα για να γεμίζει το Βεάκειο και το Δημοτικό Θέατρο. Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Στ. Ελληνιάδης αυτό στην πράξη είναι δύσκολο διότι, ιδίως στον Πειραιά, υπάρχουν συχνές μεταβολές στο πρόγραμμα των παραστάσεων και πολλές εκδηλώσεις που δεν διοργανώνονται από το Δήμο. Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ προσπαθεί αυτή την περίοδο να μειώσει τα κόστη του Οργανισμού αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ, στα οποία μπορεί να ενταχτεί μέχρι για παράδειγμα, ο μισθός του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου ενώ παράλληλα, έγινε μια εσωτερική αναδιάρθρωση στο ΔΣ του ΟΠΑΝ, με νέα πρόσωπα, για να μπορεί να συνεδριάζει πιο… ομαλά.

 ΕΝΦΙΑ ύψους 1,2 εκ. ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Πειραιά

«Βάζουν φόρο εισοδήματος στους Δήμους για τα ενοίκια», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Κάρλες, προειδοποιώντας για τις μαύρες μέρες που έρχονται για την αυτοδιοίκηση και το Δήμο Πειραιά. Αποκάλυψε επίσης ότι ο Δήμος Πειραιά καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ύψους 1,2 εκ. ευρώ για το 2014!

«ΟΧΙ» Μυτιλήνη ο Πειραιάς

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ στον Πειραιά, Ηλίας Κατσαφάδος για το θέμα του Μεταναστευτικού είπε μεταξύ άλλων ότι: «Εμείς θέλουμε να τηρείται το Σύνταγμα της Ελλάδος. Να καταγράφονται οι μετανάστες και να απελαύνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν θέλουμε ο Πειραιάς να καταντήσει Μυτιλήνη».

SOS για τη λεωφόρο Χατζηκυριακού

Ο δημοτικό σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης έθεσε ένα σοβαρό θέμα για τη λεωφόρο Χατζηκυριακού. Είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας χωρίς διαβάσεις, χωρίς φανάρια, με σουπερ μάρκετ και παιδική χαρά. Πρόσφατα είχαμε και ένα ατύχημα με ένα νεκρό στην περιοχή. Όπως είπε ο Ιωσήφ Βουράκης πρέπει ο Δήμος Πειραιά να λάβει μέτρα άμεσα για την προστασία των πολιτών.

Πλατεία Πηγάδας

7.500 θάμνους προβλέπει η μελέτη πρασίνου για την ανάπλαση της Πλατείας Πηγάδας! Το ακούσαμε και αυτό! Κυρίως όμως ακούσαμε αυτό δια στόματος Ιωσήφ Βουράκη: «Αν ένα παιδάκι χτυπήσει στα παρατημένα έργα, ασθενοφόρο δεν μπορεί εύκολα να προσεγγίσει το σημείο, έτσι όπως είναι σήμερα!». Τραγικό…

Η παγίδα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Να μη δει ο Δήμαρχος το Μεταναστευτικό ως ένα μέσο απόκτησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον Πειραιά, με την πιθανή δημιουργία κάποιου κέντρου καταγραφής μεταναστών, που ίσως επηρεάσει τη λειτουργία της πόλης, «προειδοποίησε» ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης, προσθέτοντας ότι ο Πειραιάς δεν έχει τις δυνατότητες να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Βόμβα» Αντώνη Καλογερόγιαννη: Εάν συνεχίζετε να στέλνετε ειδοποιητήρια οφειλών σε πολίτες, θα αναγκαστώ να δώσω ονόματα δημοτικών συμβούλων που χρωστούν στο Δήμο Πειραιά!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης, επικεφαλής της παράταξης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», έριξε μια απίστευτη «βόμβα». Ζήτησε από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους να κοιτάξουν τα χρέη τους προς το Δήμο Πειραιά προτού «απαιτήσουν» από τους πολίτες, μέσω ειδοποιητηρίων, να πληρώσουν τις οφειλές τους! Μιλώντας για τις ανάγκες του Δήμου να μπουν χρήματα στα ταμεία του, έκανε λόγο για τις επιστολές που έχουν σταλεί προς τους δημότες, οι οποίες τους προειδοποιούν ότι εάν δεν τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές τους, ο Δήμος θα προβεί σε αναγκαστικά μέτρα εις βάρος τους. Συνέχισε λέγοντας: «Παρακαλώ, όσοι είμαστε σε αυτή την αίθουσα, από τους δημοτικούς συμβούλους μέχρι το δήμαρχο, να τακτοποιήσουμε τα χρέη μας προς το Δήμο Πειραιά, γιατί πολλοί εδώ μέσα έχουν χρέη προς το δήμο Πειραιά. Εάν δεν το κάνετε μέσα στο μήνα, θα αναγκαστώ να δώσω όλα τα ονόματα των αιρετών που χρωστούν στο Δήμο Πειραιά και έτσι να τελειώσει αυτό το πανηγύρι για το ποιοι χρωστάνε και πόσα χρωστάνε!». Η δήλωση του Αντώνη Καλογερόγιαννη προκάλεσε τις διαμαρτυρίες πολλών δημοτικών συμβούλων με τον ίδιο να απαντά: «Ο Καλλικράτης λέει ξεκάθαρα ότι εάν κάποιος οφείλει στο Δήμο, δεν μπορεί ούτε να ορκιστεί ενώ αν δεν τακτοποιήσει την οφειλή εντός συγκεκριμένης προθεσμίας μπορεί να κηρυχτεί και έκπτωτος!». Σε απάντηση τους τόσο η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χαρβαλάκου, όσο και ο δήμαρχος Πειραιά κ.Μώραλης ότι δεν έχουν δει τέτοια στοιχεία με οφειλές αιρετών και ότι οι υπηρεσίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Μεταφορά Παζαριού;

Ακούσαμε ότι έγινε αίτημα από εκπροσώπους του Παζαριού να μεταφερθεί αυτό στην 5η Δημοτική Κοινότητα, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις… Πάντως τόσο η 5η Κοινότητα όσο και ο Δήμαρχος φαίνονται να μην συζητούν αυτό το ενδεχόμενο.

«Να λείπουν τα εύκολα… πανηγύρια»

Μπορεί το όνομα του Γιάννη Μώραλη να μην ακούστηκε στην συνάντηση για τη δημιουργία «κλειστής αγοράς τροφίμων στον Πειραιά», που διοργάνωσε η ΠΕ Πειραιά, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος έχουν προηγηθεί συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του Αντιπεριφερειάρχη. «Δεν μπορούμε να βγάζουμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για κάθε τι που κάνουμε» πρόσθεσε ο Γιάννης Μώραλης.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ