Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Λαγουδάκης : Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα σχολεία του Περάματος να έχουν καθαρίστριες

 Breaking News

Γιάννης Λαγουδάκης : Θα κάνουμε τα πάντα ώστε τα σχολεία του Περάματος να έχουν καθαρίστριες
09 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μεταξύ πρώην συμβασιούχων του δήμου Περάματος με τη νέα διοίκηση αναφορικά με την προκήρυξη σχολικών καθαριστριών που εξεδόθη πριν από μερικές ημέρες. Με ανακοίνωσή του, ο δήμος ξεκαθαρίζει τη θέση του και διαβεβαιώνει ότι λειτουργεί όπως ορίζει ο νόμος. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει : «Αν δινόταν η δυνατότητα από την κυβέρνηση, εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο , θα προχωρούσαμε σε ανοιχτό ισότιμο διαγωνισμό με κοινωνικά κριτήρια χωρίς αποκλεισμούς τόσο των παλιών καθαριστριών όσο και κάθε ενδιαφερόμενου που πληροί τις προϋποθέσεις κατάθεσης αίτησης.» στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως είναι πάγιο το αίτημα για σταθερή απασχόληση με συμβάσεις αορίστου χρόνου των σχολικών καθαριστριών όπως επίσης δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ιδιωτικά συνεργεία για τον καθαρισμό των σχολείων.

Όπως προκύπτει από την ίδια ανακοίνωση, το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση μετά από μεγάλη καθυστέρηση και αντικρουόμενες απαντήσεις κατέληξαν για φέτος να ισχύσει το παλιό καθεστώς , ορίζοντας τις σχολικές επιτροπές αρμόδιες να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να ορίσουν τον τρόπο πρόσληψης των καθαριστριών . Στη συνεδρίαση τους οι σχολικές επιτροπές Περάματος αποφάσισαν την πρόσληψη των καθαριστριών που απασχολήθηκαν την προηγούμενη σεζόν μετά από θετική εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων αγνοώντας το «Πνεύμα» και το «Γράμμα» της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, όπως ενημερώνει η ανακοίνωση, υιοθέτησαν την προκήρυξη διαγωνισμού μόνο για την κάλυψη των κενών θέσεων που δεν καλύπτονται για διαφόρους λόγους από παλιούς εργαζόμενους .

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται πως : «Σε ότι αφορά την απόφαση του Δ.Σ παραμένει σε ισχύ γιατί για εμάς είναι θέμα αρχής οι ανοιχτές –ισότιμες -διαφανείς διαδικασίες απέναντι σε όλους τους Δημότες .Ιδιαίτερα για τους άνεργους και τους οικονομικά αδύναμους . Αναγνωρίζοντας όμως την πραγματική ανάγκη η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με καθαρά τα σχολεία δεν θα αντιταχθούμε σε λύσεις ανάγκης όπως αυτή που δρομολόγησαν με δική τους ευθύνη οι σχολικές επιτροπές αξιοποιώντας την δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος και οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Ως Δήμος απαιτούμε να πάψουν πλέον οι κωλυσιεργίες από την πλευρά της κυβέρνησης και να δοθούν άμεσα οι αναγκαίες λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας. Σε ότι αφορά τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ,σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για να ανταποκριθούμε.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ