Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Και άλλες προτάσεις για την βελτίωση της εικόνας της ΑΓΟΡΑΣ του Πειραιά

 Breaking News

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Και άλλες προτάσεις για την βελτίωση της εικόνας της ΑΓΟΡΑΣ του Πειραιά
10 Σεπτεμβρίου 2015

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ, στη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν άμεσα την επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά και τα οποία χρήζουν γρήγορης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Στην επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, που βγήκε μια μέρα μετά την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο, «φωτίζονται» πολλές νέες λεπτομέρειες για τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι…

- Η δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, μιας νέας, σύγχρονης και λειτουργικής αγοράς τροφίμων, στο ακίνητο του πρώην αμαξοστασίου του ΗΣΑΠ, όπου επικαιροποιήθηκε η συμφωνία για συνεργασία και η από κοινού σύμπραξη για την υλοποίησή της.

- Η δημιουργία σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας με την εξής διαδρομή:

Αφετηρία: Terminal A΄(Παγόδα)  Αγ. Νικόλαος  δεξιά Χαριλ. Τρικούπη – Αρχαιολογικό Μουσείο  Πασαλιμάνι  Γρ. Λαμπράκη  αριστερά Σωτήρος  δεξιά Καραϊσκου  αριστερά Βασ. Γεωργίου  Δημοτικό Θέατρο  δεξιά Ηρ. Πολυτεχνείου  αριστερά Τσαμαδού  αριστερά Γούναρη – αγορά τροφίμων  αριστερά Ακτή Ποσειδώνος – Αγ. Τριάδα  δεξιά Ακτή Μιαούλη – Αγ. Σπυρίδωνας  τέρμα διαδρομής.

- Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της καθυστέρησης των έργων του Τραμ και του Μετρό.

- Η διάνοιξη της οδού Σωτήρος.

- Η ανάπλαση του πεζοδρόμου στην οδό Νικήτα, που έχει ήδη δρομολογηθεί σύμφωνα και με την διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου.

- Η διερεύνηση της δυνατότητας απομάκρυνσης της διαχωριστικής νησίδας στην οδό Γούναρη.

- Η αναγκαιότητα ειδικής έντονης σήμανσης στους χώρους φορτοεκφόρτωσης επί των οδών Γούναρη και Ηρ. Πολυτεχνείου, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου “Smile”.

- Η αναβάθμιση της ιστορικής περιοχής της Τρούμπας, που ήδη συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, όπως διαβεβαιώθηκε από τον κ. Δήμαρχο.

- Η προστασία, καθαριότητα και αναβάθμιση του χώρου γύρω από τον Πύργο του Πειραιά, που όπως διαβεβαίωσε ο κ. Δήμαρχος έχει δρομολογηθεί.

- Η εντατικοποίηση των προσπαθειών για καθαριότητα των κεντρικών σημείων της πόλης, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που οξύνεται το πρόβλημα, λόγω της αθρόας έλευσης της ευαίσθητης ομάδας προσφύγων από τα νησιά στην πόλη και τέλος

- Τα εγκαταλελειμμένα περίπτερα, όπου η Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει ενέργειες απομάκρυνσής τους.

Αμφότερες οι πλευρές επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για συνεργασία, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη του πειραϊκού εμπορίου και την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά γενικότερα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ