Εφημερίδα Κοινωνική

Ανησυχούν οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών: Τι κρύβει η καθυστέρηση για το «πάγωμα» του ΦΠΑ 23%;

 Breaking News

Ανησυχούν οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών: Τι κρύβει η καθυστέρηση για το «πάγωμα» του ΦΠΑ 23%;
08 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών ανησυχούν. Όσο βλέπουν ότι δεν εκδίδεται η περιβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα «παγώνει» τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών-Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι όλα τα κόμματα έχουν στηρίξει την έκδοση της ΠΝΠ για την αναστολή του ΦΠΑ, ενώ δεσμεύθηκαν να υπερψηφίσουν στη συνέχεια νόμο που να καταργεί «το απαράδεκτο χαράτσι στη γνώση» (όπως το χαρακτηρίζει).

Η καθυστέρηση στην έκδοση της ΠΝΠ, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «οδηγεί στο βέβαιο συμπέρασμα ότι κάποιο ή κάποια από τα κόμματα απέσυραν τη σύμφωνη γνώμη τους» σχετικά με την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ. Για να διασκεδαστούν αυτές οι εντυπώσεις, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, που συνυπογράφουν την ανακοίνωση, ζητούν την άμεση έκδοση της ΠΝΠ με ορίζοντα ισχύος ώς το τέλος του Νοεμβρίου και την εκ νέου δέσμευση των κομμάτων για αλλαγή διά νόμου της σχετικής ρύθμισης «αμέσως» μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης. Μόνο έτσι, όπως αναφέρεται, θα μπορέσουν οι γονείς των μαθητών αλλά και οι ιδιοκτήτες των κέντρων ξένων γλωσσών να προσέλθουν στις κάλπες γνωρίζοντας «τις συνέπειες της ψήφου τους».

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ