Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΡΑΓΙΚΟ: Επέμβαση σε ασθενή με όγκο αναβάλλεται για τρίτη φορά στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – Γιατρός καλεί τους συγγενείς να μηνύσουν τον υπουργό Υγείας!

 Breaking News

ΤΡΑΓΙΚΟ: Επέμβαση σε ασθενή με όγκο αναβάλλεται για τρίτη φορά στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ –  Γιατρός καλεί τους συγγενείς να μηνύσουν τον υπουργό Υγείας!
31 Ιουλίου 2015

«Θα καλώ τους οικείους των ασθενών που δεν βρίσκεται ΜΕΘ να μηνύουν τον εκάστοτε υπ. Υγείας. Να δω τι θα κάνει η Βουλή με αυτές τις μηνύσεις». Με αυτή τη δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο νευροχειρουργός και επιμελητής Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου αναδεικνύει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το νοσοκομείο αλλά και τα προβλήματα από την ανεπάρκεια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε όλη την Ελλάδα. Η αγανάκτηση των γιατρών και εργαζομένων στον τομέα Υγείας για τις ελλείψεις είναι πλέον τόσο μεγάλη που προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις εκθέτοντας την κατάσταση ακριβώς ως έχει. Νωρίτερα, ο κ.Παπανικολάου είχε δημοσιοποιήσει -επίσης στο twitter- ότι στο τμήμα του υπάρχει ασθενής με όγκο εγκεφάλου, του οποίου η επέμβαση έχει αναβληθεί για 3η φορά λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Παπανικολάου εξηγεί πως σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 200 κρεβάτια ΜΕΘ τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα, αλλά δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. «Άνθρωποι μένουν διασωληνωμένοι με αναπνευστήρα σε κοινούς θαλάμους. Στο τμήμα που δουλεύω εγώ, έχουμε δύο βαριά ασθενείς, ο ένας με όγκο στον εγκέφαλο και ο άλλος τραυματίας με σοβαρές κακώσεις, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται σε ΜΕΘ και δεν υπάρχει για να μπουν!». Η «Κοινωνική» επικοινώνησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου, κ.Πεταλά ο οποίος αν και βρίσκεται σε άδεια, μας ενημέρωσε για το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει με τις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και για τον μεγάλο αγώνα που κάνουν οι γιατροί για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Μας είπε επίσης ότι αυτή την περίοδο που η κίνηση στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας είναι ελαφρώς «πεσμένη», προγραμματίζεται το κλείσιμο κάποιων ΜΕΘ για εργασίες συντήρησης. Αυτό όμως δεν επηρεάζει την πρόσβαση των ασθενών σε αυτές, διότι γίνεται σε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση και τους διευθυντές. Ακολούθως, επικοινωνήσαμε με τον αναπληρωτή διοικητή κ.Δόκο, ο οποίος δεν διέψευσε τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Παπανικολάου, χωρίς ωστόσο να είναι ενημερωμένος για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μας είπε ότι το πρόβλημα με τις ΜΕΘ είναι πανελλαδικό και δεν αντικατοπτρίζει μόνο την κατάσταση ενός νοσοκομείου. Ειδικά για το Κρατικό Νικαίας, μας είπε ότι υπάρχει έλλειψη οργανικού προσωπικού της τάξεως του 30%, το οποίο αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, λόγω συνταξιοδοτήσεων.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ