Εφημερίδα Κοινωνική

Απογευματινές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

 Breaking News

Απογευματινές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
28 Απριλίου 2015

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ καλεί όλα τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους -Έλληνες και μετανάστες- να συμμετάσχουν δωρεάν στις παιδαγωγικές δραστηριότητες που θα υλοποιούνται τα απογεύματα στις δημόσιες δομές νηπίων του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν:

 Παιχνίδια απ’ όλες τις χώρες

 Θεατρικό παιχνίδι

 Κουκλοθέατρο

 Μουσικοκινητική

 Χειροτεχνία με ανακυκλούμενα υλικά

 Χάρτες με ταξίδια από τους τόπους προέλευσης

 Παιχνίδια εκμάθησης ελληνικών

 Βιβλιοθήκη – γωνιά αφήγησης

Στόχος των δράσεων είναι η αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών για τη προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και την αρμονική συνύπαρξη.

Οι παιδαγωγικές δραστηριότητες θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα από 4.5.2015 έως 30.6.2015 σε δημόσιες δομές νηπίων και γειτονιές του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Οι ως άνω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου 1.4γ/13 με τίτλο «Προώθηση δημιουργικών δραστηριοτήτων νηπίων στις υφιστάμενες δομές των βρεφονηπιακών σταθμών με στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, παράλληλα σε πέντε πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Νεάπολη –Συκεές, Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν έντυπο αίτησης και να το καταθέσουν από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Επιτελικών Υπηρεσιών του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, αρμόδια υπάλληλος κα Μακρυγιαννάκη Καλλιόπη, στα εξής υπηρεσιακά τηλέφωνα:210- 4823436, 210 4817094, 210 4826680, 210 4826474.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ