Εφημερίδα Κοινωνική

Θ. Δρίτσας: Η κρουαζιέρα μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην οικονομία

 Breaking News

Θ. Δρίτσας: Η κρουαζιέρα μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην οικονομία
03 Μαρτίου 2015

Στην ανάγκη το υπουργείο Ναυτιλίας να έχει τη δική του αυτοτέλεια αναφέρθηκε ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας αναγνωρίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα του κλάδου της κρουαζιέρας να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία.

«Για την Ελλάδα η ναυτιλία και ο τουρισμός, είναι δύο σημαντικές δραστηριότητες από τις πιο καίριες και για την κοινωνία και την οικονομία», τόνισε ο κ. Δρίτσας, σε εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας. Ο υπουργός είπε, ότι είναι απολύτως αναγκαίο το υπουργείο Ναυτιλίας να έχει τη δική του αυτοτέλεια, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις που αφορούν στις παγκόσμιες εξελίξεις, είπε ότι πράγματι αυτό το υπουργείο θα πρέπει να αναβαθμίσει και τον πολιτικό του χαρακτήρα.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση ανέλαβε τις τύχες της χώρας σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο, αλλά δήλωσε αισιόδοξος, ότι θα τα καταφέρει και ότι αυτό προκύπτει και από τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ αλλά και από τη στήριξη που έχει από την κοινωνία.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ένωσης είπε, ότι σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν, το υπουργείο θα είναι αρωγός, καθώς ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ελληνική οικονομία.

Τόνισε επίσης, ότι είναι ανάγκη να εξεταστούν τα προβλήματα κάθε κλάδου ξεχωριστά αλλά και οι δυνατότητες και η δυναμική τους, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει μια αναπτυξιακή προσπάθεια.

«Τα ελληνικά λιμάνια είναι τουριστικοί προορισμοί και προφανώς απαιτείται η αναβάθμιση των λειτουργιών κάθε πόλης που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, αλλά θα πρέπει να δούμε συνολικότερα τα οφέλη που μπορεί να έχει η εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα από τη ναυτιλία των κρουαζιερόπλοιων, τη δυνατότητα σύνδεσης των προμηθειών από τους Έλληνες παραγωγούς και τη δυνατότητα σύνδεσης του κλάδου με τη ναυπηγοεπισκευή», τόνισε ο κ.Δρίτσας.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ