Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΣΥΔΑΠ : Προτεραιότητα το περιβάλλον και η ανάπτυξη-Συνάντηση ουσίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

 Breaking News

ΠΕΣΥΔΑΠ : Προτεραιότητα το περιβάλλον και η ανάπτυξη-Συνάντηση ουσίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά
23 Μαρτίου 2015

Θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης συζητήθηκαν κατά την διάρκεια προγραμματισμένης σύσκεψης μεταξύ αντιπροσωπειών της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και του ΠΕΣΥΔΑΠ, που έγινε στα γραφεία της πρώτης στις 19.03.2015.

Η διάθεση για συνεργασία αποτυπώθηκε καθ’ όλη την διάρκειας της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Πειραιά: ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, ο ειδικός σύμβουλος Κων/νος Βασιλειάδης και ο Δ/ντης προγραμματισμού Θανάσης Ανδρίτσος και εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ: ο Πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσατσαμπάς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανδρέας Λεωτσάκος και Γιώργος Γκόγκος.

Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης παρουσίασε τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Συνδέσμου και στάθηκε σε εμπόδια που αντιμετωπίζει η υλοποίησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε για τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ, στο οποίο συμμετέχουν αντιπρόσωποι 19 Δήμων του Λεκανοπεδίου, και της ΕΕ του ΠΕΣΥΔΑΠ, που ζητούν την ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας για την ενίσχυση δράσεων πυροπροστασίας του Όρους Αιγάλεω (αποκατάσταση οδικού δικτύου, προμήθεια υδατοδεξαμενών, προμήθεια συστημάτων επικοινωνίας και υδροφόρων), τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, την υπογειοποίηση διέλευσης εναέριων γραμμών ρεύματος υψηλής τάσης από κατοικημένες περιοχές, τον έλεγχο των σκραπατζίδικων όπου καταλήγει η λεηλασία του δημόσιου εξοπλισμού, την αξιοποίηση του νερού της Ψυττάλειας και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας – ως Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού – μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση των δράσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ, που έχουν σχεδιαστεί προς όφελος των Δήμων – μελών και των πολιτών τους. Ειδικά, γνωρίζοντας ότι η Ρένα Δούρου έχει εκφράσει ειλικρινές ενδιαφέρον για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει άμεσα προγραμματισμός και στο συγκεκριμένο θέμα. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά και αποτυπώνονται στο κοινό μας ενδιαφέρον και το συνακόλουθο σχεδιασμό και δράση για την διερεύνηση της λειτουργίας επιχειρήσεων συγκέντρωσης, αποθήκευσης και εμπορίας παλαιών μετάλλων, με ορίζοντα την αποκατάσταση της νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και την αντιμετώπιση της λεηλασίας των δημόσιων υποδομών».

Από την μεριά του ο Γιώργος Γαβρίλης, με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη της έδρας του ΠΕΣΥΔΑΠ, αφού άκουσε με προσοχή το απολογιστικό έργο και τις προτάσεις των συνομιλητών του, αναγνώρισε το έργο του ΠΕΣΥΔΑΠ. Παράλληλα, καυτηρίασε τις επιλογές της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας και συγκεκριμένα την σκόπιμη υποχρηματοδότηση της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και την απόρριψη αυτοδιοικητικών προτάσεων αναπτυξιακού περιεχομένου με περιβαλλοντικούς όρους προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας. Υποσχέθηκε δε να στηρίξει ουσιαστικά την περιβαλλοντική δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ, ενσωματώνοντας στον πολιτικό σχεδιασμό του τη νέα αντίληψη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ