Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ – Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, ΕΣΠΑ, Ψυττάλεια, Κρουαζιέρα, Βιομηχανικές ζώνες, Ανεργία

 Breaking News

ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ – Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, ΕΣΠΑ, Ψυττάλεια, Κρουαζιέρα, Βιομηχανικές ζώνες, Ανεργία
02 Μαρτίου 2015

Ο πρώτος «συντονισμός» φορέων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα ετών του ευρύτερου Πειραιά. Πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας, του υπουργού Θοδωρή Δρίτσα και των βουλευτών: Στάθη Λεουτσάκου, Εύης Καρακώστα, Ελένης Σταματάκη, Νίνας Κασιμάτη, Δημήτρη Καμμένου

 

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με την συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα και βουλευτών Α’ και Β’ Πειραιά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα, Στάθης Λεουτσάκος, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Καμμένος και εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Υποδομών, Βάσω Λάσκαρη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πειραιά Μ. Αποστολοπούλου, Μ. Λαμπρίδου και Ειρ. Μεταξά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης παρέδωσε στους συμμετέχοντες φάκελο με ενημερωτικό υλικό για όλα τα μείζονα θέματα της περιοχής, που έχει αντιμετωπίσει η νέα Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της ή σχεδιάζονται να γίνουν παρεμβάσεις και τους κάλεσε όλους να συμμετέχουν στη διαβούλευση, η οποία γίνεται ή θα γίνει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση λύσεων.

Ανάμεσα στα θέματα, που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν τα εξής:

• Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός και τα έργα, η χρηματοδότηση έργων στην ΠΕ Πειραιά από το ΕΣΠΑ 2007-14, η Ψυττάλεια και η αδυναμία υποδοχής λυμάτων από την Ανατολική Αττική, η ανάπτυξη της περιοχής ως προορισμός κρουαζιέρας, η ανάπλαση της έκτασης των 660 στρεμμάτων στη Λιμενοβιομηχανική ζώνη Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα ενάντια στην φτώχεια, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής στο Πέραμα, η υλοποίηση του προγράμματος της Περιφέρειας, «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», για το πρόσφατο συνέδριο της Περιφέρειας για τη Διαχείριση Απορριμμάτων και για άλλα τρέχοντα θέματα της περιοχής.

Ακολούθησε συζήτηση, με ανταλλαγή προτάσεων και συμφωνήθηκε να υπάρχει ευρεία διαβούλευση για κάθε ένα από τα μείζονα θέματα, με πολιτική και επιστημονική τεκμηρίωση για προώθηση λύσεων.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ