Εφημερίδα Κοινωνική

Κορυδαλλός : Η γαστρονομία ως εργαλείο προβολής και ανάπτυξης της πόλης

 Breaking News

Κορυδαλλός : Η γαστρονομία ως εργαλείο προβολής και ανάπτυξης της πόλης
06 Μαρτίου 2015

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματογραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου. Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο food film festival, σεμινάρια γαστρονομίας, παρουσιάσεις τοπικών παραδοσιακών συνταγών, μαγειρικούς διαγωνισμούς στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

Παράλληλα, με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες. Όλες οι συμμετοχές και προσφορές θα προβληθούν από τον Δήμο στο πλαίσιο προβολής του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.

Ειδικότερα, όλες τις Τετάρτες του Μαρτίου πραγματοποιείται στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα, Κορυδαλλός), το πρώτο Food Film Festival. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δείπνο και κινηματογράφος στην ίδια αίθουσα. Τέσσερα διαφορετικά εμπνευσμένα menu από 4 διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες, παρουσιάζονται για δοκιμή στο κοινό. Προβολή της ταινίας και menu στα 8 €. Για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης με την επίδειξη της κάρτας 4€. Στο τέλος, θα ακολουθήσει μια γαστρονομική κινηματογραφική συζήτηση.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 13 Μαρτίου και το Σάββατο 14 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια παραδοσιακής γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ