Εφημερίδα Κοινωνική

Κερατσίνι – Δραπετσώνα : Στόχος να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη

 Breaking News

Κερατσίνι – Δραπετσώνα : Στόχος να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη
26 Μαρτίου 2015

Κοινωνικό παντοπωλείο και έμφαση στην καθαριότητα από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Οι υποσχέσεις γίνονται σιγά σιγά πράξεις στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Όπως είχε πει ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός του Δήμου, «Από την νέα χρονιά ( με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος) θα φανεί το όραμα της Δημοτικής Αρχής», και έτσι και έγινε, τόσο με δράσεις που έχουν γίνει όσο και με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Που σύντομα θα γίνουν αρχικά, ξεκίνησαν οι δράσεις εξωραϊσμού της πόλης όπως η απομάκρυνση των κενών περιπτέρων. Τα κουβούκλια των περιπτέρων, που έστεκαν σε κεντρικούς δρόμους για περισσότερα από δέκα χρόνια χωρίς να λειτουργούν, δημιουργούσαν προβλήματα στην διέλευση των πεζών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συσσώρευαν απορρίμματα και ακαθαρσίες. Οι υπηρεσίες του Δήμου απομάκρυναν δύο κουβούκλια από τη λεωφόρο Σαλαμίνος και ένα από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, ξεκίνησε το πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων, με πρώτους σταθμούς την Δραπετσώνα και την Αμφιάλη. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η καθιέρωση του προγράμματος πλυσίματος κάδων με προγραμματισμό κάθε κάδος να πλένεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και η δημοτική αρχή καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε σε λίγο χρονικό διάστημα η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη ν’ αλλάξει, με σωστό προγραμματισμό, νέες προμήθειες υλικού, αναβάθμιση του εξοπλισμού και στελέχωση των υπηρεσιών.

Παράλληλα, με έμφαση στην στήριξη των ευπαθών ομάδων, το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη, ψήφισε τη δημιουργία και τον κανονισμό λειτουργίας κοινωνικού παντοπωλείου, ενώ αναμένεται η αναμόρφωση του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα για να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τα τρόφιμα. Παράλληλα, τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται εντατικά στο κτήριο της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ