Εφημερίδα Κοινωνική

Τα 75 χρόνια της γιόρτασε η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

 Breaking News

Τα 75 χρόνια της γιόρτασε η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων
17 Φεβρουαρίου 2015

Τη συμπλήρωση των 75 ετών από την ίδρυση της γιόρτασε η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στο Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χαράλαμπος. Σημαντώνης αναφέρθηκε στον εναρκτήριο λόγο του στην συμβολή της ΝΜΑ, ενώ έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του κλάδου από την Ελληνική πολιτεία. «Οι στόχοι της Ένωσης διακρίνονται και σε εθνικό επίπεδο πέραν του Ευρωπαϊκού και επιγραμματικά θα πω ότι περιλαμβάνουν: – τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του υπό Ελληνική σημαία πλοίου,

-τη βελτίωση της εικόνας του κλάδου και τη προσέλκυση ικανών νέων στο ναυτικό επάγγελμα,

- την ανάδειξη της αναγκαιότητας αναθεώρησης της τιμολογιακής πολιτικής των λιμένων καθώς και τη διάθεση συγκεκριμένων υποδομών για την εξυπηρέτηση των πλοίων ΝΜΑ,

-τη βελτίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών,

-την αναβάθμιση της περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων μας».

Σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στην οικογένεια Π. Λασκαρίδη, ένα από αρχαιότερα μέλη της Ένωσης, για τη προσφορά της στην Ελληνική ναυτιλία και την εθνική οικονομία, καθώς και για τη δραστηριότητα του ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», το οποίο έχει συμπληρώσει 20 έτη δράσης.

Ο κ. Θ. Δρίτσας Αν. Υπουργός Ναυτιλίας, κατά το χαιρετισμό του αναγνώρισε την σπουδαιότητα της ΝΜΑ και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ένωση.

Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Γ. Γράτσος, ο πρώην Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Α. Τουρκολιάς.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ