Εφημερίδα Κοινωνική

Πρότυπο έργο προαγωγής υγείας «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» για τους Εργαζόμενους του δήμου Αγίας Βαρβάρας

 Breaking News

Πρότυπο έργο προαγωγής υγείας «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» για τους Εργαζόμενους του δήμου Αγίας Βαρβάρας
09 Φεβρουαρίου 2015

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Μίλητος Α.Ε και την Μ.Κ.Ο Κλίμακα υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΙΣ» που έχει στόχο την: «Ενίσχυση της προαγωγής υγείας στο εργασιακό περιβάλλον μέσω αθλητικής κινητικής αναψυχής». Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευθύνης που έχει η Περιφέρεια Αττικής για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και της αντίστοιχης Εθνικής Στρατηγικής που διαμορφώνεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

79 εργαζόμενοι όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας συμμετέχουν στα παρεμβατικά προγράμματα που αναπτύσσονται στον εργασιακό χώρο και περιλαμβάνουν :

1. επίδειξη και εκμάθηση κινητικού διαλείμματος, με συγκεκριμένες ασκήσεις που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

2. εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για τα σημεία του σώματος που επιβαρύνονται καθημερινά όπως η ράχη, ο αυχένας, ο καρπός, η μέση

3. εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για χαλάρωση και διαχείριση του άγχους

4. συμβουλευτική για θέματα διατροφής και υγιεινής στους χώρους εργασίας

Ο εξοπλισμός που απαιτείται για την ανάπτυξη των προγραμμάτων καθώς και το επιστημονικό προσωπικό, καλύπτονται δωρεάν από το πρόγραμμα. Επίσης στο Δήμο δίνεται υλικό προβολής-προώθησης του έργου (αφίσες, φυλλάδια, οπτικοακουστικό υλικό), καθώς και όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ