Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΡΓΗ: Νέα αναβολή για το Τραμ – Ξανά στο συρτάρι η προσφυγή των Πειραιωτών στο ΣτΕ

 Breaking News

ΟΡΓΗ: Νέα αναβολή για το Τραμ – Ξανά στο συρτάρι η προσφυγή των Πειραιωτών στο ΣτΕ
05 Φεβρουαρίου 2015

Ροκανίζοντας χρόνο… προχωράνε τα έργα. Ξανά στο συρτάρι η προσφυγή των Πειραιωτών στο ΣτΕ. Οι πολίτες ζητούν τη στήριξη της δημοτικής Αρχής και την κινητοποίηση των φορέων για να σταματήσουν την καταστροφική επέκταση του μέσου

 

«Φωνή λαού, οργή Θεού»… η φράση αυτή του Πειραιώτη κ. Νίκου Αρτεμάκη, ενός ανθρώπου που έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να βοηθήσει τους Πειραιώτες να καταλάβουν τις συνέπειες και το παρασκήνιο γύρω από την έλευση του Τραμ – τρένου στην πόλη, συνοψίζει την αντίδραση και την απογοήτευση των συμπολιτών μας για τη νέα παράταση που έλαβε η εκδίκαση της προσφυγής των Πειραιωτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η νέα άκρως προκλητική απόφαση αναβολής για τις 6 Μάιου, όπως μάθαμε, είχε γίνει γνωστή στους νομικούς κύκλους εδώ και μέρες. Ωστόσο, οι συμπολίτες μας αγωνιούσαν μήπως τελικά κάτι αλλάξει την τελευταία στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας μας ξεσήκωσε ξανά τους Πειραιώτες που από χθες κινητοποιούνται για να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με την έλευση του «Τραμ – εφιάλτη» στην πόλη και την πορεία των εργασιών. Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον κ. Βρέλλο, δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση της προσφυγής των πολιτών. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι ο λόγος της νέας αναβολής είναι η αδυναμία της άλλης πλευράς, δηλαδή των εκπροσώπων του Τραμ, να προσκομίσουν στοιχεία. «Εμείς είμαστε σε όλα έτοιμοι. Έχουμε καταθέσει έγγραφα και υπομνήματα. Η άλλη πλευρά, ωστόσο, ροκανίζει τον χρόνο προσπαθώντας να συλλέξει στοιχεία. Όσο ο φάκελος της υπόθεσης είναι ελλιπής, η αναβολή είναι δεδομένη». Ρωτήσαμε τον κ. Βρέλλο, πόσες φορές έχει αναβληθεί η υπόθεση και τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα. Μας απάντησε: «Δεν θυμάμαι και εγώ πόσες φορές έχουν πετύχει αναβολές. Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2009. Πιστεύω όμως ότι δεν τους παίρνει για πολύ ακόμα. Τελειώνει η υποχρέωση του εισηγητή να περιμένει να συμπληρωθεί ο φάκελος. Πιστεύω ότι εντός του έτους (ενδεχομένως και τον Μάιο) να έχουμε απόφαση και είμαι βέβαιος ότι αυτή θα είναι υπέρ μας. Θα μπορούσαμε ωστόσο να προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παραβίαση του χρόνου εκδίκασης της αποφάσεως. Αλλά δεν νομίζω να φτάσουμε ως εκεί». Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τον κ. Βρέλλο τι νομική ισχύ έχει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απάντησή του ξεκάθαρη: «Αν βγει απόφαση υπερ μας, σταματάνε επί τόπου οι εργασίες επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά».

Εμπορικός Σύλλογος: Θέλουμε να μάθουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου

Όπως σας είπαμε, από χθες με το νέο δημοσίευμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ υπήρξε κινητοποίηση πολιτών και φορέων. Ωστόσο, αυτή πρέπει να γίνει συντονισμένα και με ξεκάθαρο πλαίσιο διαλόγου και παρεμβάσεων. Την αρχή έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος πραγματοποίησε ειδική σύσκεψη για το θέμα, κοιτώντας ωστόσο το πρόβλημα από τη δική του οπτική, δηλαδή των συνεπειών που υφίστανται οι επιχειρηματίες του Πειραιά, και ιδίως εκείνοι της οδού Γρ. Λαμπράκη, από την πορεία των έργων. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνονται τα εξής:

«Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, τον Διευθυντή και τον Αν. Διευθυντή έργων της Τραμ ΑΕ κ.κ. Β. Σπυράκο και Ι. Καρακίτσιο αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς. Θέμα της συζήτησης ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων έλευσης του Τραμ στον Πειραιά. Τόσο ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης, όσο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου, εξέφρασαν την απόλυτη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για την μεγάλη καθυστέρηση που συντελείται, καθώς όπως ανέφεραν έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλές πειραϊκές επιχειρήσεις κυρίως επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, ενός από του πλέον εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, έχει εκμηδενίσει την επισκεψιμότητα, ενώ τα εργοτάξια παραμένουν ανοιχτά εδώ και πολλούς μήνες, χωρίς να διαπιστώνεται πρόοδος των εργασιών. Παράλληλα, εκφράστηκε η μεγάλη ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, για τις συνέπειες που θα έχουν τα έργα και στους υπόλοιπους δρόμους που θα πραγματοποιηθούν, εφόσον ακολουθηθούν οι ίδιοι ρυθμοί. Για το σκοπό αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο και Δ/νοντα της Αττικό Μετρό Δρ. Χ. Τσιτούρα, την οποία κοινοποίησε και στον Δ/ντή ‘Εργων κ. Β. Σπυράκο, ζητώντας άμεση ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ