Εφημερίδα Κοινωνική

Ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στον Πειραιά και τις Πολιτικές Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής

 Breaking News

Ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στον Πειραιά και τις Πολιτικές Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής
12 Φεβρουαρίου 2015

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου και των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων για τον Τουρισμό, Ελένης Δημοπούλου και Τουριστικής Ανάπτυξης, Θ. Αγγελόπουλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης της επισκεψιμότητας από τους επιβάτες κρουαζιέρας στον «δίδυμο προορισμό» Αθήνας και Πειραιά, με την χορήγηση κινήτρων από τον ΟΛΠ την αγορά κ.α, προτείνοντας την αύξηση ωρών παραμονής των πλοίων στο λιμάνι, «ώστε οι επισκέπτες να έχουν περισσότερες ώρες στη διάθεσή τους να περιηγηθούν στις δύο πόλεις»

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Γ. Γαβρίλης πρότεινε, ακόμα, και έγινε αποδεκτό απ’ όλους, να διαμορφωθεί ένα δίκτυο με εκπροσώπους όλων των φορέων, για την δημιουργία μίας ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας για την υλοποίηση των κοινών στόχων και επιδιώξεων.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό, Ελένη Δημοπούλου έκανε αναλυτική παρουσίαση του σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την τουριστική προβολή αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι στους στρατηγικούς στόχους είναι:

  •  Να στηρίξει τις υπάρχουσες και να προσελκύσεις νέες τουριστικές επιχειρήσεις
  •  Να στηρίζει την καινοτομική επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτικά εργαλεία
  •  Να στηρίξει την ορθολογική διαχείριση των επισκεπτών και του προορισμού της Αττικής.

KROYAZIERA (7)Oκτώ προτάσεις του ΕΒΕΠ για την τόνωση της κρουαζιέρας 

Ο Βασίλης Κορκίδης, εκπροσωπώντας το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά παρουσίασε τις επικαιροποιημένες προτάσεις για τη διατήρηση και ποιοτική ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά, εν όψει της φιλοξενίας στην πόλη της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015».

Συνοψίζοντας τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, αναφέρει το Επιμελητήριο τις παρακάτω οκτώ:

1. Οργάνωση λιμενικού «cluster» που θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστεί το κρουαζιερόπλοιο με παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλή προσφερόμενη τιμή και με κοινό marketing.

2. Δημιουργία και προώθηση ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που στοχεύει στην τουριστική παρουσίαση του Πειραιά (καταστήματα, μουσεία, ιστορία κ.ά.).

3. Φυσική παρουσία στον χώρο άφιξης κατά την αποβίβαση των επιβατών, ανθρώπων που θα προτείνουν, θα ενημερώνουν και θα προωθούν τους επιβάτες στην πόλη.

4. Κατασκευή διαδραστικών τουριστικών πινακίδων «beacons» στο λιμάνι και την πόλη του Πειραιά, που θα συνδέονται με την εφαρμογή GPS.

5. Δημιουργία διαγράμμισης τουριστικής κυκλικής διαδρομής για πεζούς και ποδηλάτες από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.

6. Διοργάνωση «happenings» στον χώρο του λιμανιού με μπάντες, παραδοσιακούς χορούς, με διαφήμιση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και γαστρονομίας.

7. Παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με γνωστές διεθνώς, αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες στα αγγλικά, για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.

8. Προώθηση ελληνικών προϊόντων στα εστιατόρια και τα καταστήματα των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και των εμπορικών πλοίων.

KROYAZIERA (3) Εταιρεία ειδικού σκοπού από την Αυτοδιοίκηση προτείνει ο ΟΛΠ 

Στη σύσκεψη τον ΟΛΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης, Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος, Δ/ντής κ. Θ. Τσίτουρας και ο Εκτελεστικός Δ/ντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γ. Καστελάνος, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για τα άμεσα φετινά σημαντικά γεγονότα (Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015, Γενική Συνέλευση και Συνέδριο ESPO και Ποσειδώνια), όσο και για τους στρατηγικούς στόχους του Πειραιά (Εορτασμός 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021).

Ο ΟΛΠ Α.Ε., που είχε την αρχική πρωτοβουλία για τα πιο πάνω ευρωπαϊκά γεγονότα, κατέθεσε συγκεκριμένες απόψεις, προτείνοντας παράλληλα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά να αναλάβει ενεργό συντονιστικό ρόλο, βάσει των προτάσεων αυτών, εκ των οποίων η σημαντικότερη είναι η δημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού κατά τα πρότυπα του «Αθήνα 2004» από την Αυτοδιοίκηση, φορείς του Πειραιά, της ναυτιλίας και της λιμενικής βιομηχανίας, για το συντονισμό όλων των προσπαθειών (αναπτυξιακά, πολιτιστικά, πολιτικά, ναυτιλιακά) του εορτασμού αυτού.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στα 2 μεγάλα γεγονότα του 2015 (Ευρωπαϊκή Ήμερα Θάλασσας και συνέδριο και γενική συνέλευση ΕSPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) που θα γίνουν στον Πειραιά, τα οποία μαζί με τα Ποσειδώνια Κρουαζιέρας 2015, αποτελούν σημαντικά γεγονότα και σπουδαία ευκαιρία προβολής του Πειραιά.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης διαβεβαίωσε όλους τους Φορείς ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη και το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη καθώς και τους Φορείς του Πειραιά, συνδράμοντας τις προσπάθειές τους για όλα τα πιο πάνω.

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ στηρίζει τον Πειραιά

Tourist Guide of Piraeus 2015: Ο μοναδικός αξιόπιστος τουριστικός οδηγός που προβάλει κάθε γωνιά της πόλης

 

Η εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» δηλώνει “παρών” για τέταρτη συνεχή χρονιά στο χώρο της κρουαζιέρας, ετοιμάζοντας τον ξενόγλωσσο Τουριστικό Οδηγό Πειραιά (Tourist Guide of Piraeus 2015). Και φέτος οι τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων θα πάρουν δωρεάν και χέρι-χέρι τον Τουριστικό Οδηγό Πειραιά, μαζί με «φιλόξενα» ελληνικά χαμόγελα από Πειραιώτες διανομείς μας, έτοιμους να τους βοηθήσουν σε κάθε απορία τους και να τους πληροφορήσουν για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης (τι μπορούν να δουν, που μπορούν να φάνε και που μπορούν να ψωνίσουν). Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να «ξεφυλλίσουν» τον Τουριστικό Οδηγό και στο www.tgpiraeus.com

 

KROYAZIERA (2)

Στην σύσκεψη ακόμα συμμετείχαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, εντεταλμένος, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, η προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Στέλλα Χρυσουλάκη, ο πρόεδρος του ΒΕΠ Γιώργος Μπενέτος, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης, της Ένωσης Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Αντώνης Στελλιάτος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων- Εξαγωγών Νίκος Μαυρίκος, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστικών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Γ. Φιλανδριανός και ο διευθυντής της Ένωσης Ν. Καλούδης, ο Απόστολος Καραμπερόπουλος για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και τον Τουριστικό Οδηγό, εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας, ναυτικών πρακτόρων, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ