Εφημερίδα Κοινωνική

Δρίτσας : Έλεγχος σε όλες τις συμβάσεις αποβλήτων στα λιμάνια

 Breaking News

Δρίτσας : Έλεγχος σε όλες τις συμβάσεις αποβλήτων στα λιμάνια
10 Φεβρουαρίου 2015

Με αφορμή την αυτόφωρη σύλληψη ατόμου κατόπιν καταγγελίας για απόπειρα δωροδοκίας του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας με σκοπό τον επηρεασμό των όρων προκήρυξης διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διαχείριση αποβλήτων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Η διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη σύναψη και υλοποίηση δημοσίων συμβάσεων αποτελεί πάγια προγραμματική μας δέσμευση. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι υποχρεωμένο να ελέγξει σε βάθος τόσο τις ευρύτερες διαστάσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και όλες τις συμβάσεις διαχείρισης αποβλήτων στο σύνολο των λιμένων της χώρας και αυτό θα πράξει.»

Υπενθυμίζουμε ότι, έγινε προσπάθεια από γνωστό επιχειρηματία να «λαδώσει» τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας με σκοπό να ακυρώσει διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων του λιμανιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος ήθελε να γίνει νέα προκήρυξη, πιο ευνοϊκή για την εταιρεία του, προκειμένου να καταφέρει να χτυπήσει τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης είναι συνιδιοκτήτης αλυσίδας εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας με έδρα τον Πειραιά. Φέρεται να προσέγγισε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ) και να του πρότεινε 15.000 ευρώ.

 

Ο πρόεδρος του οργανισμού απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές και σε ραντεβού που δόθηκε στην Κέρκυρα συνελήφθη ο επιχειρηματίας την ώρα που του έδινε 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή του συνολικού ποσού των 15.000 ευρώ που είχε προτείνει ως «μίζα» στον πρόεδρο.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ