Εφημερίδα Κοινωνική

Ανθρώπινες ιστορίες στο ΜΕΤΑΞΑ: Οι γιατροί που «νίκησαν» τον καρκίνο και η καθημερινή μάχη στο πλευρό των ασθενών

 Breaking News

Ανθρώπινες ιστορίες στο ΜΕΤΑΞΑ: Οι γιατροί που «νίκησαν» τον καρκίνο και η καθημερινή μάχη στο πλευρό των ασθενών
06 Φεβρουαρίου 2015

Με αφορμή την προχτεσινή παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου (Τετάρτη 4 Φλεβάρη), ο φακός του Mega ήρθε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο ΕΑΝΠ Μεταξά για να μιλήσει με γιατρούς που «νίκησαν» τον καρκίνο, όταν οι ίδιοι κατά το παρελθόν νόσησαν και κατάφεραν να θεραπευτούν.

Ένας από αυτούς και ο ογκολόγος Νίκος Καρβούνης που πριν από δέκα χρόνια βρέθηκε και εκείνος στη θέση των ασθενών του. Είχε νοσήσει από καρκίνο στο έντερο. Κέρδισε όμως τη μάχη και σήμερα συνεχίζει να εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας πολλές περιπτώσεις όμοιες με τη δική του. Ο ίδιος δήλωσε : «Επέλεξα να χειρουργηθώ από φίλους συναδέλφους στο νοσοκομείο και καταλαβαίνετε τι στρες δημιουργεί το φίλος να χειρουργεί φίλο, τους ζήτησα και συγγνώμη για αυτό. Όλα πήγαν καλά όμως και δέκα χρόνια μετά μιλάω μαζί σας.» Και συνέχισε : «Είναι η καθημερινότητά μας και μάλιστα σε σημείο που είναι παράξενο γιατί όλο το περιβάλλον σου θυμίζει την αρρώστια σου και αυτό σου δημιουργεί μια παράξενη αίσθηση, γιατί ο καρκίνος δυστυχώς είναι «παρών».

Στο ίδιο ρεπορτάζ μιλάει και ο Αντινοθεραπευτής Νίκος Μπουντούρογλου, που είχε νοσήσει με καρκίνο στο νεφρό, και λέει χαρακτηριστικά πως είναι σε θέση να καταλαβαίνει ακριβώς τι αισθάνεται ο ασθενής. « Ο καρκίνος δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε ασθενείς και γιατρούς, σε φτωχούς ή πλούσιους» είπε « σε χτυπάει σαν οργανισμό».

«Οι εργαζόμενοι από 1050 μείναμε 600, η δουλειά είναι υπερεντατική» αναφέρει στα Νέα ο κ. Μπουντούρογλου ενώ το ρεπορτάζ αναφέρεται και στις ελλείψεις σε άλλους τομείς του νοσοκομείου με αποκορύφωμα το ότι δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ