Εφημερίδα Κοινωνική

Πρώτος πανελλαδικά Δήμος «Φιλικός προς τα βρέφη» ο Δήμος Ιλίου

 Breaking News

Πρώτος πανελλαδικά Δήμος «Φιλικός προς τα βρέφη» ο Δήμος Ιλίου
20 Ιανουαρίου 2015

Πρώτος πανελλαδικά Δήμος «Φιλικός προς τα βρέφη» (Baby Friendly) αναδείχθηκε ο Δήμος Ιλίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στο Δημαρχείο Ιλίου με την Υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, μετά από σειρά επαφών που είχαν προηγηθεί με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου και τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά από τον Δήμο Ιλίου που ανέλαβε την πρωτοβουλία να εφαρμόσει το Ν.4316/2014 (ΦΕΚ Α 270/24-12-2014), το οποίο στοχεύει στην προαγωγή του μητρικού θηλασμού και περιλαμβάνει τη δημιουργία Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και Σταθμού Μητρικού Θηλασμού.

Κατά την εισήγησή της η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου ανέφερε ότι σκοπός της δράσης αυτής είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας μέσω του μητρικού θηλασμού και μίλησε για το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προαγωγή της υγείας των πολιτών. Στη συνέχεια σημείωσε ότι το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί σταθμό πολιτισμού, καθώς αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η υποδοχή του νέου ανθρώπου στον κόσμο και εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Ιλίου να γίνει «Φιλικός προς τα βρέφη», χαρακτηρίζοντάς τον ως πρωτοπόρο για τον άμεσο και θερμό τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε αυτή τη δράση.

Ο Δήμαρχος Ιλίου αναφέρθηκε στους λόγους τους οποίους οδήγησαν σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και το παιδί. Επισήμανε ότι στον Δήμο Ιλίου λειτουργούν έντεκα  Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δύο Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα, Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Ιατροκοινωνικό Κέντρο. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι ο Δήμος Ιλίου υποδέχεται με μεγάλη χαρά το πρόγραμμα, καθώς ο μητρικός θηλασμός αποτελεί δείκτη υγείας και μια φυσική διαδικασία που πρέπει να υποστηριχθεί, τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση αυτής της δράσης ήταν πολύ σημαντική.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ