Εφημερίδα Κοινωνική

Πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής εφαρμόζει η Περιφέρεια στο Πέραμα

 Breaking News

Πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής εφαρμόζει η Περιφέρεια στο Πέραμα
12 Ιανουαρίου 2015

Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», προϋπολογισμού 320.000 Ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ). Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες κοινωνικές δομές που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από το Πέραμα, ώστε να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι η παρατεταμένη ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος υπερβαίνει το 50% και έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. Περισσότερο δοκιμαζόμενα είναι τα παιδιά, με τον υποσιτισμό να αγγίζει σε αυτά το 40%-50%, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα και η νεολαία της περιοχής.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  •  Κοινωνική Ενισχυτική Διδασκαλία για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς δασκάλων και καθηγητών
  •  Πρωϊνό και Δεκατιανό για όλους τους μαθητές
  • Λειτουργία Κοινωνικού Εστιατορίου, όπου θα σιτίζονται δωρεάν πολίτες με κοινωνικά κριτήρια, ανάλογα με το αποδεδειγμένο εισόδημά τους
  •  Λειτουργία Κοινωνικού Βρεφονηπιακού Σταθμού

Εισηγούμενη το θέμα η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Κατερίνα Θανοπούλου σημείωσε:

«Η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει θέσει την κοινωνική πολιτική, ως άξονα μείζονος σημασίας. Σε μια χρονική περίοδο γενικευμένης κρίσης και οικονομικής ύφεσης θέτουμε ως προτεραιότητα τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που βιώνουν πλέον την ακραία φτώχεια, μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και μέτρα προστασίας κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων. Ειδικά στο Πέραμα οι επιπτώσεις από την κρίση είναι δραματικές. Στόχος μας είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να λειτουργήσει πιλοτικά και να επεκτείνουμε τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας και σε άλλους Δήμους της Αττικής που δοκιμάζονται».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ