Εφημερίδα Κοινωνική

Ευδοκία Παπαγγέλου : Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

 Breaking News

Ευδοκία Παπαγγέλου : Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας
22 Ιανουαρίου 2015

Η Ευδοκία Παπαγγέλου, είναι μόλις 30 ετών, φιλόλογος, εκπαιδεύτρια σε ΙΕΚ και έχει ήδη γράψει το δικό της βιβλίο – βοήθημα των αρχαίων ελληνικών. Είναι υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Πειραιώς & Νήσων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ υπήρξε υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων με το συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ, Συμμέτοχοι στο Αύριο» το 2014, όπου έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία.

Με την επιθυμία να μάθουμε περισσότερα για εκείνη, συναντηθήκαμε και τις κάναμε μερικές ερωτήσεις.

- Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Από τη στιγμή που όλοι είμαστε πολίτες, η πολιτική δεν αποτελεί επιλογή αλλά υποχρέωση όλων μας. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο οφείλει να συμμετέχει. Η απόφαση να κατέβω υποψήφια, ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που έχουν γίνει από άλλους εις βάρος μας και πολύ περισσότερο εις βάρος της γενιάς μου. Είναι λοιπόν, αναγκαίο να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας.

- Πιστεύετε ότι η κατάσταση που επικρατεί μπορεί να ανατραπεί;

Σίγουρα μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη από ουσιαστική πολιτική και από διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσποιούμενη ότι διαπραγματεύεται, υποτάσσεται στην Τρόικα και υποχρεώνει τον Έλληνα να υπομένει μια κατάσταση χωρίς τέλος. Να το πω απλά; «Έχουμε πιάσει πάτο» και εκείνοι σκάβουν για να μας βάλουν πιο βαθιά!

- Ως εκπαιδευτικός, λογικά ο τομέας που θα ασχοληθείτε περισσότερο είναι η εκπαίδευση. Πιστεύετε ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν και τι θα κάνετε γι’ αυτό;

Οι συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και στα σχολικά εγχειρίδια, υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και κατά συνέπεια την παιδεία. Βέβαια, όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο σχέδιο χρόνων που θα οδηγήσει στην εύκολη υποταγή του Έλληνα. Όπως δεν έβγαλαν τυχαία τις εικόνες πάνω από τον πίνακα της τάξης. Το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να προωθεί τη γνώση, την κριτική σκέψη, τη μνήμη, το εθνικό φρόνημα, την πίστη, την οικογένεια. Ριζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν από την βάση με ενιαίο πρόγραμμα και όχι όπως γίνονται μέχρι σήμερα μόνο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ