Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιδράσεις Γαβρίλη και Καρύδη για τη μεταφορά λυμάτων της νοτιοανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια

 Breaking News

Αντιδράσεις Γαβρίλη και Καρύδη για τη μεταφορά λυμάτων της νοτιοανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια
15 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση για το θέμα της μεταφοράς λυμάτων των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με αφορμή την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για να εξεταστεί η δυναμικότητα του Κέντρου.

gavrilis2-gseeΟ Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά σε επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΚΑ κ.Γιάννη Μανιάτη εκφράζει την αντίθεση του συνόλου των φορέων της περιοχής στη μεταφοράς λυμάτων των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας επισημαίνοντας ότι:

«Η λύση μεταφοράς λυμάτων από τη Νότιο και Ανατολική Αττική σε αποστάσεις, που φτάνουν και ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα αντίκειται στις βασικές επιστημονικές και τεχνικές αρχές διαχείρισης λυμάτων, δηλαδή την εγγύτητα στον τόπο παραγωγής, το κόστος λειτουργίας και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους».

Ακόμα, στην επιστολή σημειώνονται ως αποτρεπτικοί παράγοντες για ένα τέτοιο έργο: α) το υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας των αναγκαίων υποδομών για μεταφορά λυμάτων στην Ψυττάλεια και β) ο σοβαρότατος περιβαλλοντικός κίνδυνος για ολόκληρο τον Σαρωνικό.

Να σημειωθεί ότι ήδη η ΕΥΔΑΠ καταβάλει μεγάλο κόστος για την απομάκρυνση της παραγόμενης λυματολάσπης από το ΚΕΛ Ψυττάλειας, το οποίο επίσης θα αυξηθεί, με άμεσες συνέπειες για όλους τους κατοίκους της Αττικής, εφόσον γίνουν περισσότερες οι ποσότητες λυμάτων που καταλήγουν εκεί και κατ’ επέκταση της παραγόμενης λυματολάσπης.

 

 Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Καρύδης, Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Πειραιά

 

Ρωτήσαμε τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α’ Πειραιά Δημήτρη Καρύδη: «Τι έγινε με την Ψυττάλεια; Είχαμε την εντύπωση ότι είχε τελειώσει αυτό το θέμα…»

 

Απάντησε: «Κι εμείς την ίδια εντύπωση είχαμε . Πολύ τηλεγραφικά θα σας πω πώς έχει η κατάσταση. Όπως είναι η Ανατολική και η Νοτιονατολική Αττική -στην ουσία, από την Παλλήνη, το Γέρακα, και τα παραλία στην Ανάβυσσο, το Λαγονήσι -είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι να φτιάξουν κέντρα επεξεργασίας λυμάτων, δηλαδή την αποχέτευση τους για να μην έρχονται όλα τα λύματα στο κέντρο επεξεργασίας της Ψυττάλειας. Όταν ήμουν βουλευτής, πριν τρία χρόνια , μαζί με όλους τους βουλευτές του Πειραιά, είχαμε αντιδράσει και είχαμε πει ότι δεν είναι δυνατόν ο Πειραιάς να γίνεται η χαβούζα όλης της Αττικής και ότι θα πρέπει κάθε περιοχή που αναπτύσσεται πάρα πολύ γρήγορα πληθυσμιακά όπως είναι όλο το υπόλοιπο Αττικής, να αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι δήμαρχοι οι οποίοι επιμένουν να κινούνται με την ίδια, την παλιά αντίληψη των πραγμάτων, ότι δηλαδή αυτές είναι οι προνομιούχες περιοχές και δεν πρέπει να έχουν επιβαρύνσεις και υπάρχουν και οι περιοχές του Δυτικού Πειραιά ή συνολικά του Πειραιά που εκεί είναι κατώτερης υποστάθμης οι άνθρωποι και εκεί θα πρέπει να διοχετεύονται από τα σκουπίδια μέχρι τα λύματα .

karidis

 

Όλοι οι Δήμαρχοι της Β’ Πειραιά

( Κερατσίνι, Νίκαια Πέραμα), ο δήμαρχος Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά έχουν ζητήσει με επιστολές τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος σε καμία περίπτωση να μην προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο ,γιατί είναι άδικο ,αντικοινωνικό και επικίνδυνο περιβαλλοντικά».

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ