Εφημερίδα Κοινωνική

Άννα Καραμανλή : Υπάρχει δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί ο ΕΝΦΙΑ

 Breaking News

Άννα Καραμανλή : Υπάρχει δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί ο ΕΝΦΙΑ
22 Ιανουαρίου 2015

karamanliΗ γνωστή δημοσιογράφος και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή μιλάει στην Κοινωνική λίγο πριν την κάλπη.

 

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Πιστεύετε πως το κλίμα αλλάζει; Το ποσοστό συσπείρωσης αυξάνεται;

Φυσικά και αυξάνεται. Εντυπωσιακά θα μπορούσα να πω. Κι αυτό το βλέπει όποιος μιλάει καθημερινά με κόσμο, όποιος νοιώθει πολιτικά το κλίμα το οποίο ναι, επίσης αλλάζει. Ο κόσμος δεν ήθελε πρόωρες εκλογές ήθελε συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Επίσης δεν ήθελε νέες περιπέτειες. Αυτό που θέλει, είναι να τελειώσει αυτή η οδυνηρή περιπέτεια που ζει έξι χρόνια τώρα. Να επιστρέψει σταδιακά στην οικονομική και κοινωνική ομαλότητα.

Γιατί η ΝΔ είναι η επιλογή της αλήθειας και της σταθερότητας και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Η κυβέρνηση δεν έκανε λάθη; Εσείς ήσασταν από τους βουλευτές που είχατε ασκήσει σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών. Τα… «γαλλικά» που χρησιμοποιήσατε άφησαν εποχή…

Ο ΕΝΦΙΑ ήταν για τη Νέα Δημοκρατία ο «Τάφος του Ινδού» και ναι άσκησα κριτική γιατί δεν μπορεί κανείς να φορολογεί τα ακίνητα, με βάση πόσα του λείπουν από τα Ταμεία. Αυτό δεν είναι φορολογία είναι χαράτσι. Λοιπόν αυτό το λάθος, τους λάθος συντελεστές στις λάθος αντικειμενικές αξίες εμείς, δηλαδή όχι εμείς η ΝΔ αλλά ο κ Στουρνάρας, το ονόμασε δίκαιο φόρο. Τέλος πάντων, υπάρχει δέσμευση ότι θα επανεξεταστούν οι παράμετροι του ΕΝΦΙΑ.

Τώρα εμείς δεν διεκδικούμε το αλάθητο του πολιτικού Πάπα, αλλά πετύχαμε σε δυόμισι χρόνια πολλά περισσότερα απ όσα και οι ίδιοι οι δανειστές μας περίμεναν. Και ναι, λέμε την αλήθεια. Την είπε και το 2009 ο Κώστας Καραμανλής και τώρα ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν : Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτά πρέπει να γίνουν, αυτά αντέχει η οικονομία , αυτές είναι οι πραγματικές κι όχι οι ψεύτικες προοπτικές μας. Για τη σταθερότητα πάλι, δεν το συζητάω. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί προεκλογικά με τις συνιστώσες και τους εν δυνάμει συμμάχους του. Θα εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας;

Στην ιδιωτική σας ζωή έχετε ανάλογα ξεσπάσματα; Παίρνετε εύκολα φωτιά;

Εξαρτάται. Δεν είμαι υποκρίτρια από χαρακτήρα, είμαι αυθόρμητη και δεν είμαι υπομονετική γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω . Κολλάω ένσημα από τα 18 μου και είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια. Από την άλλη όμως, είμαι τρυφερός άνθρωπος έχω αυτή την ευάλωτη πλευρά που καμιά φορά για να την κρύψω, προτάσσω τον άλλο μου εαυτό. Νομίζω όλοι λίγο πολύ έχουμε δύο πλευρές και ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής , επικρατεί πιο πολύ η μία σε βάρος της άλλης.

Θεωρείτε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης – και παροχών – στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα;

Ασφαλώς υπάρχουν και εξαγγέλθηκαν ήδη από τον Αντώνη Σαμαρά με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα τιναχτούν όλα στον αέρα. Τώρα που για πρώτη χρονιά, είδαμε την ανάπτυξη αν επιστρέφει έστω και δειλά, την ανεργία να χαμηλώνει δύο μονάδες και την αγορά να ανοίγει επιτέλους όπως φάνηκε και από τους καταναλωτικούς δείκτες . Εμένα λοιπόν, αν με φοβίζει κάτι , είναι η επιστροφή στο 2010. Δεν θέλω να ζήσουμε άλλα 5 χρόνια αγωνίας και στερήσεων ενώ μπορούμε να βγούμε επιτέλους από τον κλοιό της λιτότητας και της υπερφορολόγησης.

Ως νέος άνθρωπος και νέα πολιτικός ποιο είναι το όραμα σας για την επομένη της 25ης Ιανουαρίου;

Σαν νέα πολιτικός μια που εκλέχτηκα το 2012 για πρώτη φορά, θέλω ειλικρινά να δω ξανά τα χαμόγελα γύρω μου , στις δικές μου γειτονιές εκεί που περπατάω και ζω, στη Β Αθήνας. Χαμόγελα αισιοδοξίας για τα δύσκολα που τελειώνουν , χαμόγελα ηρεμίας γιατί αυτή η πολιτική ένταση που έχει ξεφύγει εντελώς, είναι απαράδεκτη . Έχω παιδιά και ονειρεύομαι όπως όλοι μας να ζήσουν σε μια χώρα με ασφάλεια, ηρεμία, ελπίδα , προοπτική. Δεν θέλω άλλου τύπου «εμφυλίους» , δεν θέλω μίση και πάθη σε μια Ευρωπαϊκή χώρα τον 21 αιώνα, δεν θέλω άλλες ψεύτικες ελπίδες για μερικές ψήφους και άλλα πειράματα στις πλάτες μας. Ξέρετε όταν έχει ζήσει κανείς δουλεύοντας σκληρά από τα 18 όπως εγώ, έχει ανέβει σκαλί-σκαλί χωρίς να τον έχουν εκτοξεύσει προς τα πάνω και δεν περιμένει από την πολιτική να γίνει «κάποιος» , τότε αγωνίζεται πολύ διαφορετικά και ονειρεύεται άλλα πράγματα: Ανθρώπινα και απλά…

Τι αποκομίσατε τα 2,5 αυτά χρόνια που περάσατε στα βουλευτικά έδρανα και για ποιόν λόγο τώρα ζητάτε οι Έλληνες να σας εμπιστευτούν ξανά;

Για εμένα η ιδιότητα του βουλευτή είναι ένα καθήκον που πρέπει να εκπληρώνεται στοχευμένα : Γι” αυτό εγώ είμαι κοντά στον πολίτη, τρέχω διαρκώς στους δήμους της περιφέρειας όπου εκλέγομαι, το γραφείο μου είναι μονίμως διαθέσιμο για όλους, πηγαίνω στη Βουλή, συμμετέχω στην ολομέλεια και κάνω ομιλίες, ψάχνω ερωτήσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν συμπολίτες μου, κατόπιν φροντίζω το σπίτι μου και τα παιδιά μου. Είμαι κόρη μιας νοικοκυράς και ενός δημοσίου υπαλλήλου, που έλαβε, μάλιστα, δυσμενή μετάθεση επί Χούντας, λόγω των δημοκρατικών του φρονημάτων. Δεν κατάγομαι από “τζάκι” πολιτικών και δεν έχω κανενός είδους πλάτες. Τα κάνω όλα μόνη μου, ακριβώς όπως τότε που ήμουν αθλήτρια. Δεν είμαι οικονομολόγος ή δικηγόρος, δουλεύω όμως σκληρά, διαβάζω με τη μέγιστη προσοχή όλα τα νομοσχέδια και ζητώ τη συμβουλή των ειδικών (νομικών κ.α.) που με διαφωτίζουν ώστε να είμαι πλήρως ενημερωμένη και έτοιμη να έχω μια ουσιαστική παρέμβαση. Μπορώ να πω ότι, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να έχω επιδιώξει να καρπωθώ την όποια δημόσια επιβράβευση, έχω καταφέρει να εμποδίσω αντιλαϊκές, ή ακόμη και εντελώς άδικες διατάξεις σε συγκριμένα νομοσχέδια.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

ΕΚΛΟΓΕΣ

  Δείτε το Debate των υποψηφίων Δημάρχων Πειραιά – Μίλησαν για όλα στην «Κοινωνική» και το Portnet

Δείτε το Debate των υποψηφίων Δημάρχων Πειραιά – Μίλησαν για όλα στην «Κοινωνική» και το Portnet

Διαβάστε περισσότερα
  Αθηνά Γλυκα – Χαρβαλάκου – Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «Ας μιλήσουμε για τον απολογισμό έργου των 9 ετών και για όλα όσα πρόκειται να γίνουν για τον Πειραιά μας!»

Αθηνά Γλυκα – Χαρβαλάκου – Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «Ας μιλήσουμε για τον απολογισμό έργου των 9 ετών και για όλα όσα πρόκειται να γίνουν για τον Πειραιά μας!»

Διαβάστε περισσότερα
  Παναγιώτης Ρέππας – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

Παναγιώτης Ρέππας – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

Διαβάστε περισσότερα
  Σταυρούλα Αντωνάκου – Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά-Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ του Νίκου Χαρδαλιά: «Θα πολλαπλασιάσουμε  τα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά»

Σταυρούλα Αντωνάκου – Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά-Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ του Νίκου Χαρδαλιά: «Θα πολλαπλασιάσουμε τα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά»

Διαβάστε περισσότερα
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ