Εφημερίδα Κοινωνική

6,5 εκ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων αλλάζουν τη Γλυφάδα

 Breaking News

6,5 εκ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων αλλάζουν τη Γλυφάδα
26 Ιανουαρίου 2015

Το συνολικό ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από Κοινοτικά κονδύλια, εξασφάλισε ο Δήμος Γλυφάδας, για την πραγματοποίηση ενός πολύ σημαντικού και πολυδιάστατου έργου για την πόλη, το οποίο θα την αναβαθμίσει και θα έχει πολλαπλές ωφέλειες για τους δημότες και για τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην ενεργειακή, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση και αξιοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Γλυφάδας, σε συνδυασμό με συμπληρωματική εφαρμογή δράσεων συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων και οικιακής κομποστοποίησης.

«Είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά για την αξιοποίηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια έξυπνη, βιώσιμη και πράσινη πόλη», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, για να συμπληρώσει:

«Θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο Κοινοτικό κονδύλι για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και την καθημερινότητα των δημοτών μας. Η Γλυφάδα αλλάζει όψη και γίνεται μια πόλη σύγχρονη, φιλική και λειτουργική και για τους κατοίκους της και για τους επισκέπτες της».

Ειδικότερα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα έργα πνοής:

• Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου Γλυφάδας.

• Ηλεκτρικά λεωφορεία.

• Συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων.

• Δημιουργία πιλοτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ