Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΕΕΝ: Σε λάθος ρότα η πιθανή αύξηση του ΦΠΑ

 Breaking News

ΣΕΕΝ: Σε λάθος ρότα η πιθανή αύξηση του ΦΠΑ
04 Δεκεμβρίου 2014

Αρνητικέw συνέπειες από πιθανή αύξηση του ΦΠΑ διαβλέπει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ο οποίος προ ολίγου με ανακοίνωση του τεκμηρίωσε τη θέση του περί διατήρησης του υφιστάμενου status το οποίο ωφέλησε και την αύξηση της κίνησης στην ακτοπλοΐα.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΕΕΝ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη απόδοση του μέτρου χαμηλού ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες και στις νησιωτικές περιοχές, και την αδιαμφισβήτητη πλέον θετική συμβολή του στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος και του ΑΕΠ της χώρας μας, αναμέναμε πλέον όχι μόνο την εδραίωσή του αλλά και την επέκτασή του και σε άλλους ζωτικούς τομείς ανάπτυξης, ιδιαίτερα δε στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας.

Σημειώνουμε ότι την περίοδο 2009 – 2013 η Ακτοπλοΐα έχασε 11.500.000 επιβάτες επίσης ότι το 2014 είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία η Ακτοπλοϊκή κίνηση δείχνει σημεία ανακοπής της πτωτικής πορείας και μάλιστα παρουσιάζει οριακή αύξηση σε σχέση με το 2013, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία αποτελεί το 60% του συνόλου των διακινουμένων με τα Ακτοπλοϊκά πλοία.

Οι σκέψεις για αύξηση του ΦΠΑ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, όταν η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική έχει πλήρως δικαιωθεί ως προς τα αποτελέσματά της, μεταξύ των οποίων ήταν και η ενίσχυση της Ακτοπλοΐας μας δια της αύξησης της κίνησης προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

Πρέπει επομένως, άμεσα να εγκαταλειφθούν οι σκέψεις για εκ νέου αύξηση του ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί εν μία νυκτί όλο το θετικό αποτέλεσμα που με κόπο οικοδομήθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Η ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε θα πρέπει να γίνει με γενναία βήματα προς τα εμπρός, βασισμένα σε επιτυχημένα εγχειρήματα, όπως η μέχρι σήμερα εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η οποία θα είχε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα εάν κάλυπτε όλους τους τομείς που συμμετέχουν στον τουρισμό».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ