Εφημερίδα Κοινωνική

Προσφυγή ΟΜΥΛΕ κατά του «φιλικού διακανονισμού»

 Breaking News

Προσφυγή ΟΜΥΛΕ κατά του «φιλικού διακανονισμού»
10 Δεκεμβρίου 2014

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) με την οποία και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εισαγωγή του θέματος στη Βουλή εν όψει και των πολιτικών εξελίξεων.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα ακόλουθα:

« Η Κυβέρνηση εν μέσω σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, που μπορεί να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, φαίνεται να επιχειρεί να καταθέσει στην Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), σπεύδοντας να εξυπηρετήσει ταχύτατα τα συμφέροντα της COSCO.

Έχουμε επισημάνει ότι, παρά την συνολική διαφωνία μας με τον λεγόμενο «Φιλικό Διακανονισμό», υπάρχουν σημαντικά ζητήματα, τα οποία κάνουν απαγορευτική την κατάθεση και ψήφιση του «Φιλικού Διακανονισμού», ιδιαίτερα σ” αυτή την πολιτική συγκυρία.

Θυμίζουμε ότι :

1. Στο σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού» δεν έχει περιληφθεί ο καθοριστικός όρος που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο περί μη αναστολής του εγγυημένου τιμήματος.

2. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων δεν πραγματοποιήθηκε με όρους δημοσιότητας και διαφάνειας.

Για τους δύο παραπάνω λόγους προσφεύγουμε άμεσα στην Δικαιοσύνη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην πραγματοποιήσει ένα ακόμα πραξικόπημα, οδηγώντας στην Βουλή το σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού», σ” αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία (εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας).

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα των λιμανιών θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών».

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ