Εφημερίδα Κοινωνική

Χριστούγεννα στην πόλη Εκδηλώσεις και δράσεις σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια και Πειραιά

 Breaking News

Χριστούγεννα στην πόλη Εκδηλώσεις και δράσεις σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια και Πειραιά
15 Δεκεμβρίου 2014

 

Ξεχωριστές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους έχει ετοιμάσει για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας που απευθύνονται σε όλους τους δημότες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και όχι μόνο. Πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο, άφθονη μουσική ακόμα και ποδοσφαιρικούς αγώνες περιλαμβάνει αυτός ο εορταστικός προγραμματισμός που λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη σε δημοτικά πολιτιστικά κέντρα και γήπεδα του δήμου. Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και κορυφώνονται το τελευταίο δεκαήμερο του έτους.

Ειδικότερα :

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα στα γήπεδα των Σιταποθηκών και της Χαραυγής και τη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τις 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα στο γήπεδο των Σιταποθηκών οι ομάδες παλαιμάχων: των Νέων της Ευγένειας, ο ΑΣ Δραπετσώνας, ο ΑΠΟ Κερατσινίου, η Μικτή Εργασιακού Αθλητισμού, η Μικτή Νοσοκομείων Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η Ένωση Συνδέσμων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά και η Ένωση Συνδέσμων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αθήνας θα παίξουν «ποδόσφαιρο ενάντια στη φτώχεια» και σας προσκαλούν να συμμετέχετε στο τουρνουά προσφέροντας τρόφιμα -για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου- αντί εισιτηρίου.

Τη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης το θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την παράσταση «Ξημερώνει» της Μαρίας Παπαλέξη σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη, με τους Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου και Μάνο Στεφανάκη. Τη Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της Ευγένειας 4 θα προβληθούν τέσσερις μικρού μήκους ταινίες με επίκεντρο μικρούς μαθητές: «Άι Βασίλης ο Θαλασσινός», «Αθέμιτος Ανταγωνισμός», «Counting Hapiness» και «ο Κολυμβητής». Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας και τη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ευγένειας οι υφάντρες των παραμυθιών διαβάζουν παραδοσιακά παραμύθια.

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης και το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 στις 6 το απόγευμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας παράσταση κουκλοθέατρου από το θέατρο Σκάλα των Κυριακή Δοξαρά και Βασίλη Ροδίτη.

Τη Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας και τη Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» θα προβληθεί η ταινία «Το καναρινί ποδήλατο» του Δημήτρη Σταύρακα.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Θεατρικό παιχνίδι, συναυλίες, ταχυδακτυλουργούς, διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού, κατασκευές χριστουγεννιάτικων στολιδιών και πολλές εκπλήξεις περιλαμβάνει το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Με τίτλο «Χριστούγεννα στην Πόλη μου» η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 20 και 21 Δεκεμβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245) με ελεύθερη είσοδο. Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών. Και φέτος στοχεύουμε να πολλαπλασιάσουμε τα χαμόγελα των μικρών μας φίλων με εκδηλώσεις και εορταστικά χάπενινγκ. Χωρίς φθηνούς εντυπωσιασμούς οργανώσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που χαρακτηρίζεται από μια ευρύτατη απήχηση στο κοινό. Αξιοποιώντας τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το πνεύμα των ημερών χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Το Μαύρο θέατρο της Πράγας έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για αυτούς που θέλουν λίγο πιο «ψαγμένες» παιδικές παραστάσεις στο στολίδι του Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτι μοναδικό. Τον μαγικό και ρομαντικό κόσμο του Γίρι Σρνεκ, εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας . Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου. Σκηνές από την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», το «Ιπτάμενο Ποδήλατο», τον «Πήτερ Παν» και άλλων διάσημων έργων του Γίρι Σρνεκ όπως «Φωτογράφος», «Αποσκευές», «Φυλακισμένος», «Θαλασσινά» θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Στα 53 χρόνια της ιστορίας του, το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έχει κατακτήσει πέντε εκατομμύρια θεατές κι έχει συμμετάσχει σε 87 διεθνή θεατρικά φεστιβάλ σε 68 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παράσταση «Ανθολογία» παρουσιάζεται από την Παρασκευή 19 έως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ