Εφημερίδα Κοινωνική

Στα 759 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός 2015 του Δήμου Αθηναίων

 Breaking News

Στα 759 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός 2015 του Δήμου Αθηναίων
17 Νοεμβρίου 2014

Μειώνονται 2% τα ανταποδοτικά τέλη για τους επαγγελματικούς χώρους 

Στα 759 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το έτος 2015, όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον οποίο προβλέπεται συνολική μείωση 2% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, που οι μειώσεις ανταποδοτικών τελών 2% αφορούν και επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους περιλαμβάνεται πρόγραμμα τεχνικών έργων, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα (τα 49 από τα 59 εκ. ευρώ), αφορούν έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

«Το μείζον είναι ότι όλα αυτά τα έργα υλοποιούνται χωρίς να επιβαρύνουν τον φορολογούμενο δημότη ή τη δανειακή θέση του δήμου» τόνισε απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας, ότι ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων είναι αναπτυξιακός και κοινωνικά δίκαιος.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα αφορά έργα και μελέτες, που θα υλοποιηθούν κατά το έτος 2015 (μερικά από αυτά θα συνεχιστούν και το έτος 2016), καθώς και αποπληρωμή ορισμένων έργων και μελετών που έχουν ολοκληρωθεί.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ