Εφημερίδα Κοινωνική

Ρίχνουμε φως στον καρκίνο του πνεύμονα

 Breaking News

Ρίχνουμε φως στον καρκίνο του πνεύμονα
20 Νοεμβρίου 2014

Από τις « Γυναίκες στην ογκολογία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μία αρκετά χρήσιμη ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του πνεύμονα. Η εσπερίδα παρουσιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, συντονίστριες ήταν οι κυρίες Ελ. Λινάρδου, Ελ. Γαλάνη και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικών Ισότητας και Πολυϊατρείων του Δήμου Πειραιά κ. Αναστασία Χαλικιά, ενώ για το θέμα μίλησαν δέκα εγκεκριμένοι γιατροί παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία που συνδέουν το κάπνισμα με τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και τις διαστάσεις που έχει πάρει η συγκεκριμένη πάθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Στην εκδήλωση αυτή χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ενώ στο τέλος, ο ίδιος φώτισε συμβολικά τον εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με μια λευκή κορδέλα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος είπε : «Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υπάρξουν στρατηγικές για την πρόληψη. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα αρωγός σε έργα συλλόγων και φορέων που παίρνουν πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση. Να συγχαρώ τις κυρίες ογκολόγους που συμμετέχουν δυναμικά σε αυτό το Δίκτυο προσφέροντας υποστήριξη στους ασθενείς, ενημέρωση και ουσιαστική κοινωνική προσφορά στους πολίτες.»

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα και οι Γιάννης Αλιφραγκής, κοινοτικός σύμβουλος, Ευαγγελία Μπαφούνη, διευθύντρια του Δήμου Πειραιά, οι ζωγράφοι Βασίλης Μόσχος και Σταύρος Τζώρτζος, ο προϊστάμενος της πινακοθήκης κ. Μιχάλης Τσεκούρας, η κα Κατερίνα Βαρελά κα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ