Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ με το κοστούμι

 Breaking News

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ με το κοστούμι
04 Νοεμβρίου 2014

Σπείρα ψευτο – λογιστών «άδειαζε» λογαριασμούς ηλικιωμένων στην Αττική

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Ίλιον και Ζεφύρι συνελήφθησαν δύο Έλληνες Ρομά, ηλικίας 36 και 37 ετών, και μια 29χρονη Ρουμάνα. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, από κοινού με άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως στη Δυτική Αττική, αλλά και στην Αθήνα.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν, υποδυόμενοι τους λογιστές, ασφαλιστές, υπαλλήλους εταιρειών ή υπαλλήλους διεκπεραίωσης επιστροφών χρημάτων από την Εφορία.

Παριστάνοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Στις περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι δεν πείθονταν, τηλεφωνούσαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, που προσποιούνταν συγγενικά τους πρόσωπα και επιβεβαίωναν την οφειλή ή τα λεγόμενά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους, σε τράπεζα ή σε ενεχυροδανειστήριο, προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει 11 και έχουν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους 33 ηλικιωμένους σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Λιόσια, Ίλιον, Καμίνια, Κολωνό, Πειραιά, Κερατσίνι, Άγιο Δημήτριο, Μοσχάτο, Κυψέλη, Βύρωνα, Πατήσια, Αλιμο και Γλυφάδα, αποσπώντας συνολικά 42.000 ευρώ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ