Εφημερίδα Κοινωνική

Αύξηση πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητεί η ΚΕΔΕ

 Breaking News

Αύξηση πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητεί η ΚΕΔΕ
04 Νοεμβρίου 2014

Αύξηση των πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με έμφαση τους μικρούς και ορεινούς δήμους που δεν διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια θα διεκδικήσεις η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εν όψει της οριστικής κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2015.

Κατά τη συνεδρίασή του το δ.σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε επαναφέρει το αίτημα για δημιουργία ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τους δήμους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ με ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης την ΕΕΤΑΑ και τους δήμους.

Κατά τις συναντήσεις που θα έχει τις ερχόμενες ημέρες με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το ΔΣ της ΚΕΔΕ προτίθεται επίσης να θέσει θέμα ανταποδοτικού οφέλους από το πλεόνασμα, στο βαθμό που η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεισέφερε στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Επίσης, φέρεται αποφασισμένο να επιλύσει το θέμα της μεταφοράς πόρων, αντίστοιχων των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταφερθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κεντρική διοίκηση στο πλαίσιο του Καλλικράτη.

Η ΚΕΔΕ αιτεί ακόμα να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο ύψος του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ