Εφημερίδα Κοινωνική

Παίρνουν αγροτικό ρεύμα για τον κήπο της βίλας!

 Breaking News

Παίρνουν αγροτικό ρεύμα για τον κήπο της βίλας!
16 Οκτωβρίου 2014

Στο φως απάτες με δήθεν «αγρότες» που ήταν δικαιούχοι μειωμένων τιμολογίων

Πισίνες και γρασίδι σε πολυτελείς βίλες όπως στα βόρεια προάστια και στην Ανατολική Αττική παίζονται με το μειωμένο… αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Στον Μαραθώνα, για παράδειγμα, ιδιοκτήτης πολυτελέστατης κατοικίας με πισίνα μαζί με έκταση 60 στρεμμάτων εμφανίζεται να είναι δικαιούχος του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι 30% χαμηλότερο από το μέσο οικιακό και επιδοτείται από όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές.

Στο Κορωπί εντοπίστηκε οικιστικό συγκρότημα (πολλές μεζονέτες σε ένα οικόπεδο) να λειτούργει με αγροτικό ρεύμα, το ίδιο συνέβη σε βίλα με πισίνα στην Εκάλη, όπως και σε έκταση στη Νέα Μάκρη όπου δεν φυτρώνουν οπωροκηπευτικά αφού είναι μάντρα με οικοδομικά υλικά.

Περιπτώσεις όπως οι προαναφερόμενες, βρέθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάρα πολλές κατά την απογραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που άρχισε πριν από μερικούς μήνες η ΔΕΗ, με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Α. Παπαγεωργίου.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προκύπτει ότι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου εκτός από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, εμφανίζονται και πάρα πολλοί ιδιοκτήτες όχι μόνο πολυτελών κατοικιών αλλά και επιχειρήσεων, μέχρι και χώρων στάθμευσης. Αγρόκτημα της Ανατολικής Αττικής, για παράδειγμα, ύστερα από έλεγχο των υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής!

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Τα Νέα

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ