Εφημερίδα Κοινωνική

Μεικτή επιτροπή για την ανάπλαση της Δραπετσώνας

 Breaking News

Μεικτή επιτροπή για την ανάπλαση της Δραπετσώνας
05 Οκτωβρίου 2014

Με κοινή απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου συγκροτήθηκε μεικτή επιτροπή για την διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπλασης της πρώην Λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας- Κερατσινίου.

Έργο της επιτροπής είναι η καταγραφή των επιπτώσεων από την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η διερεύνηση όλων των ενεργειών, που πρέπει να γίνουν για την ανάπλαση του χώρου και την ανατροπή των σχεδίων επαναβιομηχανοποίησης της περιοχής.

Η επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος καθώς και εξειδικευμένα στελέχη της Π.Ε. Πειραιά και του Δήμου, θα έχει ολοκληρώσει το έργο της το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειράχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση δήλωσε τα εξής:

«Όπως έχουμε πει, κατ’ επανάληψη, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όπως τροποποιήθηκε, σε συνδυασμό με το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, όπως έφτασε στην Βουλή, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν τα 660 στρέμματα της Λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας- Κερατσινίου «χαβούζα» αποβλήτων ή και να «φυτευτούν» βιομηχανικές χρήσεις, καταστροφικές για το περιβάλλον και δημιουργίας μερικών δεκάδων θέσεων εργασίας».

Αυτά τα σχέδια δεν θα γίνουν αποδεκτά. Επειδή οι επιπτώσεις είναι προφανείς θα εντοπιστούν οι ενέργειες, που πρέπει να γίνουν για να ανατραπούν ενώ παράλληλα θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις για μια βιώσιμη ανάπλαση του χώρου, που θα εξασφαλίζει πρόσβαση των πόλεων στην θάλασσα, περιβαλλοντική αναβάθμιση και τις βάσεις ουσιαστικής ανάπτυξης».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ