Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Μώραλης : Χρόνιο το πρόβλημα με τις πλημμύρες στον Πειραιά

 Breaking News

Γ. Μώραλης : Χρόνιο το πρόβλημα με τις πλημμύρες στον Πειραιά
29 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς όπου παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη σφοδρή νεροποντή. Συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, οι οποίοι αναγνώρισαν το γεγονός ότι ο Δήμος είχε μεριμνήσει για τον καθαρισμό των φρεατίων, που όμως δεν ήταν ικανά να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά γεγονός που οφείλεται στην απουσία αντιπλημμυρικών έργων στη ευρύτερη περιοχή. Αυτό δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος να είναι το θέμα που θα θέσει άμεσα στους αρμόδιους φορείς και στην κεντρική Κυβέρνηση, που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων που ξεπερνούν τα όρια του Δήμου Πειραιά. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη της Περιφέρειας με το Δήμο Πειραιά και τους όμορους Δήμους, προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική για την οριστική επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Να σημειωθεί ότι άμεσα υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά βρέθηκαν στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας.

 «Η πόλη θέλει δομικές αλλαγές, θέλει αντιπλημμυρικά έργα, θέλει παρεμβάσεις που είναι προφανές και αυτονόητο ότι δεν μπορούν να κάνουν οι δήμοι τουλάχιστον ο δήμος Πειραιά δεν έχει την δυνατότητα και ούτε την αρμοδιότητα να περάσει μεγάλους αγωγούς ή να κάνει αντιπλημμυρικά έργα. Αυτή είναι η πραγματικότητα» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης διαμηνύοντας σε κάθε τόνο ότι «Οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά είναι στο πλευρό του πολίτη».

 

*Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Πειραιά λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των πληγέντων δημοτών και την καταγραφή ζημιών (2131601802-2131601866). Για την καταγραφή χρειάζεται αίτηση του δικαιούχου, το συμβόλαιο του σπιτιού, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (ε1) και αντίγραφο (ε9).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ