Εφημερίδα Κοινωνική

Ενημερωτική συνάντηση για τη Δομή Ανοικτής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά υπηκόων τρίτων χωρών

 Breaking News

Ενημερωτική συνάντηση για τη Δομή Ανοικτής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά υπηκόων τρίτων χωρών
08 Οκτωβρίου 2014

Με την εκπρόσωπο του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου, συναντήθηκε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τη δημιουργία Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά υπηκόων τρίτων χωρών, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας πλησίον του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα», προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος και οι συνθήκες λειτουργίας της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νίκας παρουσίασε τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνθήκες λειτουργίας της Δομής, η οποία ακολουθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, καθώς και στη χρηματοδότησή της, η οποία είναι εξασφαλισμένη από ευρωπαϊκούς πόρους και έδωσε έμφαση στον αναπτυξιακό, αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα της δράσης.

Η κα. Αλεβίζου επεσήμανε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο Ιλίου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας των ανηλίκων και τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν στήριξη όπου χρειαστεί, παράλληλα όμως, θα παρακολουθούν στενά την τήρηση των όρων λειτουργίας και του εσωτερικού κανονισμού της Δομής.

Η πρώτη αυτή συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συνεργασίας και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τόσο την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου, όσο και τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο για τη φιλοξενία της δομής, «γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την υπεύθυνη στάση της Αρχής απέναντι στις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ